logo

Energetsko svetovanje - ENSVET

Ni ga čez dober BREZPLAČEN nasvet!

ENERGETSKO SVETOVANJE MREŽE ENSVET

                         Prenavljate?                                                          Je poleti vroče doma?

       Gradite?                            So računi za vodo, elektriko, ogrevanje visoki?

                         Vas pozimi zebe?                         Kaj pa denar za energetsko prenovo?

 

Odgovore poiščite v VAM NAJBLIŽJI svetovalni pisarni!

Kaj vse so teme svetovanja? 

1.  Ogrevanje: 

2.   Energetska sanacija stavb ali energetska zasnova novogradenj in skoraj-nič energijskih hiš:

3.  Obnovljivi viri energije: 

4.  Možnosti pridobitve nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada, j.s. 

5.  Mobilnost:

  • električna in druga vozila na alternativne pogone .

6.  Varčevanje energije:

Na svetovanje se pripravite

1.  Ko se odločite za obisk v svetovalni pisarni, pokličite po telefonu ali se naročite preko spletnega naročanja in se dogovorite za razgovor in na kratko opišite problematiko, ki jo želite obravnavati na sestanku.
2.  Na svetovanje prinesite vso dokumentacijo o objektu, sestanek traja 45 minut. 
3.  Na osnovi osnovnih podatkov se analizira raba energije v gospodinjstvu.  
4.  Oceni se možne prihranke in predlaga smiselne ukrepe.
5.  Preveri se ekonomičnost predlaganega ukrepa z enostavno vračilno dobo investicije.
6.  Pri svetovanju se naredi zapisnik na osnovi katerega svetovalec izdela pisno poročilo, ki vam ga pošlje na dom po pošti ali elektronsko ter kopijo v arhiv vodstvu ENSVET na Eko sklad. 


KREDITI
JP 65OB19 Kreditiranje okoljskih naložb občanov.

NEPOVRATNE FINANČNE SPODBUDE
JP 67SUB-OBPO19 Nepovratne finančne spodbude za nove skupne naložbe večje energijske učinkovitosti starejših stavb s tremi ali več posameznimi deli stavbe.
JP 48SUB-SKOB17 Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe zamenjave starih kurilnih naprav v skupnih kotlovnicah večstanovanjskih stavb.
JP 71SUB-SO19 Nepovratne finančne spodbude/pomoči za naprave za samooskrbo z električno energijo.
JP 74SUB-OB19 Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.
JP 73SUB-sNESOB19 Nepovratne finančne spodbude občanom za skoraj nič-energijske stavbe.
JP 79SUB-EVOB20 Nepovratne finančne spodbude občanom za električna vozila.
JP 69SUB-SOCOB19 Nepovratne finančne spodbude socialno šibkim občanom za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso v stanovanjskih stavbah.


Podrobnejše informacije o navedenih ukrepih najdete na spletni strani Eko sklada www.ekosklad.si, skupaj s tehničnimi podrobnosti načrtovanih investicij pa jih lahko pridobite tudi v svetovalni pisarni.


Obvestilo vlagateljem za nepovratna sredstva:

Več kot 90 % prejetih vlog za nepovratna sredstva ali posojila je rešenih pozitivno za občane! Nakazila nepovratnih sredstev po izdani odločbi o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in po predložitvi podpisane pogodbe o izplačilu nepovratne finančne spodbude, se izvajajo tekoče v pogodbenem roku. V primeru, ko dokumentacija ni popolna, vlagatelj prejme poziv za dopolnitev.


Dodatne informacije na sedežu Eko sklada:

Na vaša vprašanja v zvezi z vlogami in nepovratnimi sredstvi odgovarjamo tudi po elektronski pošti ekosklad@ekosklad.si ali po telefonu vsak ponedeljek, sredo in petek med 12. in 14. uro na telefonski številki 01-241-48-20. Zaradi velikega števila telefonskih klicev so naši uslužbenci zelo zasedeni in včasih težje dosegljivi, zato vas prosimo, da kličete samo v času uradnih ur, ali nam vprašanje pošljete po elektronski pošti.

Eko sklad, j.s.

 

V Slovenski Bistrici svetovanje poteka v prostorih RIC Slovenska Bistrica, na Trgu svobode 5, vsak četrtek med 16. in 18. uro.

Občani se za obisk naročijo po telefonu na številko 02 620 2271 ali 02 843 0246 (kontaktna oseba Tomaž Pristovnik), in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 13. uro.

Več
29.11.2021
25.11.2021
24.11.2021
24.11.2021
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.