logo

Energetsko svetovanje - ENSVET

Program BREZPLAČNEGA ENERGETSKEGA SVETOVANJA ZA OBČANE je del mreže ENSVET, ki nudi individualno, brezplačno, neodvisno energetsko svetovanje ter informacijske izobraževalne in ozaveščevalne aktivnosti za promocijo ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije občanom v lokalnem okolju. 

V naši pisarni ENSVET vam bo svetovalec z brezplačnimi nasveti in razgovori pomagal pri izboru, načrtovanju in uresničevanju investicijskih ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov energije v vašem domu ali drugih stanovanjskih stavbah. Svetovanje povečuje energetsko ozaveščenost občanov, povečuje prihranke energije in zmanjšuje emisije toplogrednih plinov in s tem olajšuje uresničevanje nekaterih ukrepov in programov energetske politike.

ENSVET je strokovno in brezplačno svetovanje o:

 • toplotni zaščiti stavb
 • izbiri energijsko učinkovitega zunanjega stavbnega pohištva
 • izbiri ogrevalnega sistema in ogrevalnih naprav ter energenta
 • regulaciji ogrevalnih sistemov
 • zamenjavi ogrevalnih naprav
 • uporabi obnovljivih virov energije
 • zmanjšanju rabe energije
 • uporabi varčnih gospodinjskih aparatov
 • pripravi tople sanitarne vode z obnovljivimi viri energije
 • prezračevanju stavb
 • energijsko učinkoviti zasnovi novogradenj in prenovi stavb
 • zrakotesnosti stavb
 • možnosti pridobitve nepovratnih sredstev za URE in OVE
 • možnosti najema ugodnih ekoloških kreditov

Svetovanje poteka v prostorih RIC na Trgu svobode 5, v Slovenski Bistrici, vsak četrtek med 16. in 18. uro.

Občani se za obisk naročijo po tel.: 02 620 22 71 ali 02 843 02 46, kontaktna oseba Tomaž Pristovnik, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 13. uro.

Kontaktne podatke svetovalnih pisarn najdete tudi na brezplačni telefonski številki 080 1669.
 

Koordinator mreže ENSVET je ECO Sklad - https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/en-svet

Več
06.07.2020
22.06.2020
11.06.2020
03.06.2020
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.