Preskoči na vsebino
RIC Slovenska Bistrica
Dostopnost Navigacija
 

P1 plus 2024 – Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere

Rok za oddajo: 15. 10. 2024
Slovenski podjetniški sklad razpisuje 66 mio EUR garancij za zavarovanje bančnih kreditov

Slovenski podjetniški sklad je danes v Uradnem listu RS št. 34/2024 objavil razpis z oznako P1 plus 2024 – Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere.

Garancije SPS za bančne kredite so letos namenjene predvsem krepitvi konkurenčnih sposobnosti podjetij (konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšan tržni položaj, širitev dejavnosti, izboljšanje financiranja obratnih sredstev,..), razvoju ali uporabi zelenih tehnologij in digitalnih rešitev, ki omogočajo zmanjšanje porabe energije in prispevajo k ciljem blaženja podnebnih sprememb, prehodu na krožno gospodarstvo (spodbujanje večje uporabe sekundarnih materialov) ter integraciji ali uporabi digitalnih tehnologij pri proizvodnih procesih.  

Garancije SPS v osnovi še vedno olajšajo financiranje podjetij ter tudi letos omogočajo podjetjem, da pridobijo ugodne pogoje financiranja pri bankah, saj banke dobijo zagotovilo za vračilo posojila s strani SPS-a.

Podjetja bodo lahko zaprosila za garancije v višini 60 ali 80 odstotkov vrednosti kredita, za kredite v višini do 1.250.000 EUR, z roč­nostjo do 10 let in koriščenje moratorija do dveh let, za kredite, ki jih bodo predhodno odobrile banke.

Hkrati z zelo ugodnim zavarovanjem bančnega kredita v obliki garancije SPS-a, bodo podjetja deležna tudi znižane obrestne mere, ki znaša 6 mesečni EURIBOR + 0,35/0,60/0,85 %, odvisno od vrste garancije. V letošnjem letu so vzpostavljene nove kreditno-garancijske linije, in sicer:

 Z izdajo garancije SPS se še:

Razpis je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter samostojnim podjetnikom posameznikom, ki delujejo na območju Republike Slovenije in načrtujejo investicije, ki zagotavljajo rast podjetja.

Vloge lahko podjetja oddajo na Slovenskem podjetniškem skladu vsakih 14 dni, in sicer: 15.5., 25.5., 15.6., 5.7., 1.9., 15. 9., 1.10. in  15. 10. 2024.

Več informacij o razpisu in postopku elektronske prijave ter oddaje vloge preko ePortala je na voljo na strani Slovenskega podjetniškega sklada: https://www.podjetniskisklad.si/p1-plus-2024-garancije-sklada-za-bancne-kredite-s-subvencijo-obrestne-mere/

SPOROČILO ZA JAVNOST

Nazaj na seznam
 Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo LogoBREZPLAČNO ENERGETSKO SVETOVANJE Logo