logo Stran je v izdelavi!

Vpliv COVID-19 na letošnja izplačila v podjetjih-brezplačna delavnica

Slovenska poslovna točka SPOT svetovanje Podravje vabi na brezplačno delavnico

Vpliv COVID-19 na letošnja izplačila v podjetjih

Torek, 8. september 2020, 12.00-15.00

Območno-obrtno podjetniška zbornica (OOZ) Slovenska Bistrica, Špindlerjeva 2e, Slovenska Bistrica

»KORONA VIRUS« je letos krivec, da bo moralo marsikatero podjetje regres za letni dopust izplačati po zakonsko določenem roku in delavcem izplačati odpravnine zaradi prenehanja delovnega razmerja. Ob izplačilu plač moramo paziti na višino minimalne plače in najnižjo pokojninsko osnovo, pravilno obračunati uporabo lastnih sredstev pri delu, paziti, da pri izplačilu dnevnic upoštevamo spremembe, poznati nova pravila pri obdavčitvi odkupa lastnih deležev…  To so teme, za katere je dobro, da že pred izplačilom oziroma obračunom poznamo tako pravila s področja delovno pravne zakonodaje kot tudi obdavčitve le teh.

Vsebina:

1.         REGRES ZA LETNI DOPUST 2020 (delovno pravni vidik in obdavčitev po ZDoh-2)

2.         ODPRAVNINE (vrste, delovno pravna podlaga in obdavčitev)

3.         PRAVILNA UPORABA LASTNIH SREDSTEV PRI DELU  IN PRI DELU NA DOMU-SPREMEMBE ZPIZ (obračun in obdavčitev)

4.         »MINIMALNA PLAČA« in NAJNIŽJA POKOJNINSKA OSNOVA (pomen, razlike in primer izračuna)

5.         SPREMEMBE PRI IZPLAČILU DNEVNIC ZA SLUŽBENA POTOVANJA V TIJINO od 1.1.2020

6.         OBDAVČITEV ODKUPA LASTNIH DELEŽEV od 1.1.2020

7.         RAZPRAVA o aktualnostih (poračun prejetih pomoči v času epidemije, knjiženje le teh,…)

Delavnica je namenjena vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

Delavnica je BREZPLAČNA. Potekala bo v »živo«. Teme bodo podkrepljene s primeri iz prakse.

Predavateljica: Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike. 

Prijava: prijava je obvezna preko spletnega obrazca.  Število mest je omejeno!

Organizator: RIC Slovenska Bistrica v sodelovanju z OOZ Slovenska Bistrica. Dodatne informacije: Danica Košir, tel. 02 292 72 10, e-naslov: danica.kosir@ric-sb.si.

 

                 Vljudno vabljeni!

 

Delavnica je organizirana v sklopu projekta SPOT svetovanje Podravje, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.