logo Stran je v izdelavi!

Vabilo na izobraževanji VINSKA SENZORIKA IN RETORIKA I. IN II. STOPNJA
 
 
Spoštovani,
 
LAS Dobro za nas in RIC Slovenska Bistrica, skupaj z LAS Bogastvo podeželja (kot vodilnim partnerjem) in LAS Haloze, sodelujeta v projektu Na(j)prej lokalno. Glavni cilj projekta je spodbujanje povezovanja različnih deležnikov na področju samooskrbe, krepitev lokalnih blagovnih znamk, spodbujanje samooskrbnih verig na lokalnem in regionalnem trgu ter vključitev ponudnikov v spletno tržnico www.jemdomace.si.
 
V okviru projekta bomo izvedli izobraževalne delavnice za ponudnike hrane in pijače.
 
Prvo izmed teh izobraževanj bo na temo VINSKA SENZORIKA IN RETORIKA.
 
Senzorika in retorika je izobraževalni modul, namenjen sommelierjem, sommelierjem ljubiteljem, vinarjem, ljubiteljem vina in vsem, ki želijo poglobiti znanja o pokušanju, zaznavanju in opisovanju vina. Sestavljen je iz teoretičnega predavanjq, predavanja s kovčkom arom ter degustacij in testiranj okusov. Slušatelji se bodo naučili pokušati vina in spoznali osnove vinske organoleptike in retorike. Vključen je praktični del senzorične zaznave s pomočjo kovčka arom. Delavnica je sestavljena iz predavanja in praktičnega dela, v sklopu katerega slušatelji poizkušajo in v praksi spoznavajo slovenska in tuja vina.
 
Predavanji na temo Vinska senzorika in retorika bomo izvedli mesecu maju, v prostorih Društva vinogradnikov Ritoznoj (Trg svobode 7, 2310 Slovenska Bistrica). Za izvedbo predavanj je zadolžen Zavod SloVino.
 
4. maj 2022, izobraževanje Vinska senzorika in retorika 1. stopnja, predavateljica Tadeja Vodovnik Plevnik
 
Izobraževanje zajema:
 
Predavanje vrhunskega strokovnjaka na temo:
 • zaznavanja vina
 • opisovanja vina,
 • delavnica s kovčkom arom – osnovne pozitivne zaznave;
Izobraževalna delavnica s strokovno vodeno pokušnjo 10 različnih vin:
 • bela vina,
 • rose vina,
 • rdeča vina,
 • predikatno vino;
9. maj 2022, izobraževanje Vinska senzorika in retorika 2. stopnja, predavateljica dr. Tatjana Košmerl
 
Izobraževanje zajema:
 
Predavanje vrhunskega strokovnjaka na temo:
 • zaznavanja vina,
 • opisovanja vina,
 • delavnica - zaznava osnovnih pomanjkljivosti, napak in bolezni vin;
Izobraževalna delavnica s strokovno vodeno pokušnjo 10 različnih vin:
 • mirna vina (bela, rdeča, barikirana, oranžni stil),
 • peneča vina,
 • arhivsko vino;
 
Predviden začetek ob 17. uri v Slovenski Bistrici.
 
Možna je udeležba na obeh delavnicah ali samo na posamezni. Za prijavo na posamezno delavnico vas prosimo, da izpolnite spodnji obrazec:
 
Prijava za izobraževanje Vinska senzorika in retorika 1. stopnja - 4. maj 2022, Slovenska Bistrica – povezava do google obrazca (https://forms.gle/hgKuoPMQjn241EzS9)
 
Prijava za izobraževanje Vinska senzorika in retorika 2. Stopnja – 9. maj 2022, Slovenska Bistrica – povezava do google obrazca (https://forms.gle/FGzeTqaGhGCd4nB48)
 
Vključijo se lahko ponudniki z območja delovanja partnerskih LAS-ov, in sicer LAS Bogastvo podeželja (občine: Destrnik, Dornava, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Markovci, MO Ptuj in Trnovska vas), LAS Dobro za nas (občine: Makole, Poljčane, Rače – Fram in Slovenska Bistrica) in LAS Haloze (občine: Cirkulane, Gorišnica, Majšperk, Podlehnik, Videm, Zavrč in Žetale).

Prijave so možne do 28. 4. 2022 oziroma do zapolnitve mest. V kolikor ste zainteresirani za udeležbo, vas prosimo, da se prijavite čimprej, saj je število mest omejeno.

V primeru kakršnihkoli vprašanj smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki 041 735 588 (TIC Slovenska Bistrica).
 
Veselimo se srečanja z vami!
 
Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.