logo

 
TOČKA (VEM) SPOT-Slovenska poslovna točka
 
 
 

OBVESTILO UPORABNIKOM storitev točk SPOT Svetovanje in SPOT Registracija

12.03.2020

Poslovanje SPOT točk in poziv uporabnikom k uporabi elektronskih storitev portala SPOT

V času nevarnosti okužbe z virusom SARS-CoV-2, prosimo vse uporabnike storitev točk SPOT Svetovanje in SPOT Registracija, da vsa osebna svetovanja in registracijske postopke prestavijo. Uporabniki storitev naj se za nujne osebne obiske na regijskih točkah SPOT Svetovanje in SPOT Registracija predhodno dogovorijo po telefonu ali elektronski pošti.

Kontaktni podatki in naslovi SPOT točk so na voljo na povezavi: Seznam točk SPOT in notarjev.

Uporabnikom storitev svetujemo, da v primeru, če razpolagate kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP), da postopke, ki jih omogoča portal SPOT opravite elektronsko.
Seznam e-postopkov: http://evem.gov.si/info/info/e-postopki/

V primeru, če želite urediti pooblastila ali oddati druge fizične dokumente za postopke na točkah SPOT, prosimo, da izpolnjene obrazce in dokumente na točke SPOT pošljete na naslov točke po redni pošti.
Več: Tiskani obrazci

V cilju preventivnega ukrepanja še naprej redno spremljajte obvestila na:
https://www.gov.si/teme/koronavirus/

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Ministrstvo za javno upravo

___________________________________________________________________________________________

 

 

Točke VEM so se z januarjem 2018 preimenovale v Slovenske poslovne točke (SPOT).

Vzpostavil se je namreč nov nacionalni sistem SPOT, Slovenska poslovna točka, ki je nadgradnja dosedanjega sistema VEM (točke VEM in portal e-VEM). Sistem SPOT združuje štiri ravni:

1 raven:  Portal SPOT -  Informacije in elektronske storitve za poslovanje 

Portal SPOT (spot.gov.si) je uradno spletno mesto sistema SPOT (dosedanji portal e-VEM). Portal nudi informacije o pogojih poslovanja v Sloveniji in elektronsko podprte postopke, ki so povezani z ustanovitvijo podjetja in z začetkom poslovanja. 

2. raven: SPOT Registracija - Registracije podjetij s pomočjo svetovalca

SPOT Registracija so fizične točke (dosedanje točke VEM), kjer uporabnik lahko opravi postopke registracije podjetja in druge elektronske postopke preko portala SPOT (dosedanji portal e-VEM) s pomočjo referenta. 

3. raven: SPOT Svetovanje - Podjetniško svetovanje in regionalno povezovanje

S 1.1.2018 je bilo po Sloveniji vzpostavljenih 12 regijskih točk SPOT Svetovanje, ki poleg pomoči pri registracijskih postopkih in elektronskih postopkih preko portala SPOT nudijo tudi strokovno pomoč svetovalcev v obliki informiranja, svetovanja, organizacijo delavnic in usposabljanj za potencialne podjetnike in podjetnike, izmenjave dobrih praks, odpiranje poslovnih priložnosti, animiranje lokalnega okolja, splošno promocijo podjetništva na regionalnem in lokalnem nivoju, povezovanje vseh lokalnih akterjev za podporo poslovnim subjektom… Točke SPOT Svetovanje torej nudijo bistveno širši vsebinski obseg storitev, ki so potencialnim podjetnikom in podjetnikom v pomoč pri dvigu konkurenčnosti na trgu.

4. raven: SPOT Global - Pomoč izvoznikom in investitorjem

Krovno vlogo v sistemu SPOT pod imenom SPOT Global je prevzela javna agencija SPIRIT Slovenija, ki izvaja aktivnosti koordinacije in integracije delovanja vseh ostalih ravni sistema. Njena glavna naloga je pomoč večjim domačim in tujim investitorjem, nudenje storitev v zvezi z internacionalizacijo podjetij ter koordinacija tretjega nivoja SPOT Svetovanje.

V okviru sistema SPOT, Slovenska poslovna točka izvajamo storitve 2. nivoja (SPOT Registracija) in storitve 3. nivoja (SPOT Svetovanje). Storitve SPOT Svetovanje so sofinancirane s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvojMinistrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

 

Več
29.11.2021
25.11.2021
24.11.2021
24.11.2021
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.