logo Stran je v izdelavi!

SPOT svetovanje Podravje

Z začetkom leta je bilo po Sloveniji vzpostavljenih 12 poslovnih točk, na katerih se izvajajo brezplačne storitve svetovanja za potencialne podjetnike ter mala in srednje velika podjetja (MSP). Svetovanja so namenjena krepitvi podjetniškega potenciala za MSP ter pospeševanju ustanavljanja novih MSP.

 V okviru SPOT svetovanje Podravje se izvajajo naslednje aktivnosti:

- Informiranje o podjetniških vsebinah v regiji;
- Svetovanje za potencialne podjetnike in MSP;
- Povezovanje regionalnega podpornega okolja;
- Usposabljanja in delavnice za potencialne podjetnike in MSP;
- Izmenjava dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti;
- Sooblikovanje podpornega okolja za poslovne subjekte.

 
V Podravski regiji SPOT svetovanje izvaja konzorcij, ki ga sestavljajo:
- Mariborska razvojna agencija,
- Štajerska gospodarska zbornica,
- Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor,
- Znanstveno-raziskovalno središče Bistra ter
- Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
 
Aktivnosti se izvajajo na lokacijah sodelujočih podpornih institucij ter na sedežu SPOT svetovanje Podravje, ki se nahaja v prostorih Mariborske razvojne agencije na Pobreški cesti 20 v Mariboru.
 
Svetovalci bodo na voljo na sedežu SPOT svetovanje Podravje v času uradnih ur:
- Ponedeljek: 8.00 – 14.00
- Torek: 8.00 – 14.00
- Sreda: 12.00 – 18.00
- Četrtek: 8.00 – 14.00
- Petek: 8.00 – 14.00.

 
V tem času so dosegljivi tudi na tel. št. 02 333 13 85 ter elektronskem naslovu 
spot.podravje@mra.si.

Projekt je sofinanciran s pomočjo 
Evropskega sklada za regionalni razvojMinistrstva za gospodarski razvoj in tehnologijoter SPIRIT Slovenija, javna agencija

Konzorcij SPOT svetovanje Podravje:

Povzeto po prispevku na strani: www.stajerskagz.si
 

Ime operacije 
Financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018-2022.

Glavni namen operacije 
Namen operacije je podpora in pomoč potencialnim podjetnikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem (v skladu z Zakonom o podpornem okolju za podjetništvo), ki se srečujejo s podjetniškimi izzivi na celotnem območju Republike Slovenije, ter izboljšanje podjetniške kulture. 

Javni razpis je namenjen krepitvi podjetniškega potenciala za mikro, mala in srednje velika podjetja ter pospeševanju ustanavljanja novih mikro, malih in srednje velikih podjetij.

Finančna podpora operacije
Projekt se izvaja v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022 – SPOT REGIJE 2018-2022.
Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Cilj operacije
Cilj javnega razpisa z vidika Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike je prispevati k specifičnemu cilju 3.1.1: »Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem start-up podjetij«, prednostne naložbe 3.1. »Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«.

Cilji javnega razpisa
Povečanje informiranosti in znanja za reševanje izzivov na podjetniški poti v vseh fazah podjetniškega ciklusa in povečanje zgodnje podjetniške aktivnosti. Omenjeni cilji bodo prispevali k večjemu nastajanju in izboljšanju rasti in razvoja podjetij. Cilji javnega razpisa bodo doseženi s povečanjem števila podjetij, ki prejmejo nefinančno podporo.

Vse storitve so za uporabnike BREZPLAČNE!

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.