logo

Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2019

Ministrstvo za kulturo je objavilo JAVNI RAZPIS ZA IZBOR OPERACIJ »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2019« (JR CzK 2019)

Predmet razpisa so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja kulturnega in kreativnega sektorja (KKS), razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih (podjetjih in drugih organizacijah) ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med KKS in gospodarstvom.

V okviru razpisa bodo podprti projekti, ki nastajajo na presečišču umetnosti, kulture, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev in proizvajajo ter razširjajo dobrine ali storitve, ki vsebujejo ali izražajo kulturne vsebine. Rezultati projektov so na koncu tudi poslovno uresničljivi oz. finančno merljivi in povečujejo dodano vrednost ali pa so usmerjeni v reševanje posebnih družbenih problemov in doprinašajo k družbenemu napredku in blaginji.

Vključujejo naslednja temeljna področja KKS:

 1. Arhitektura,
 2. Oglaševanje,
 3. Oblikovanje in vizualne umetnosti,
 4. Kulturna dediščina, arhivska dejavnost in knjižnična dejavnost,
 5. Knjiga,
 6. Kulturno-umetnostna vzgoja,
 7. Glasbene umetnosti,
 8. Uprizoritvene in intermedijske umetnosti,
 9. Mediji,
 10. Programska oprema in igre,
 11. Film in avdiovizualna dejavnost,
 12. Kulturni turizem in
 13. drugo umetniško ustvarjanje.

Javni razpis je razdeljen na tri sklope:

 • Sklop A1 - SEME: Preveritev koncepta (Višina financiranja upravičenih stroškov znaša do 15.000 EUR na projekt.)
 • Sklop A2 - ZAGON: Kreativni Start Up (Višina financiranja upravičenih stroškov znaša do 40.000 EUR na projekt.)
 • Sklop A3 – Kreativni POVEZOVALNIK (Višina financiranja upravičenih stroškov znaša do 30.000 EUR na projekt)

 

Več o tem najdete tukaj.


Vir: Ministrstvo za kulturo

Več
27.02.2023
24.02.2023
07.02.2023
03.02.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.