logo Stran je v izdelavi!

Spodbude za zaposlovanje mladih še do konca leta 2015

Spodbude za zaposlovanje mladih


Oprostitev plačila prispevkov še do konca tega leta  

 

Če za nedoločen čas zaposlite brezposelno osebo, mlajšo od 30 let, lahko za takšno zaposlitev uveljavljate dveletno oprostitev plačila prispevkov delodajalca. Spodbudo uveljavljate pri Finančni upravi RS ob oddaji REK-obrazca.

Zakon o interventnih ukrepih na področju trga dela in starševskega varstva je uvedel začasno spodbudo za zaposlovanje brezposelnih, mlajših od 30 let, ki jo je mogoče uveljavljati do izteka leta 2015. 

Na podlagi omenjenega zakona je delodajalec, ki v obdobju od 1.11. 013 do 31.12.2015 za nedoločen čas zaposli brezposelno osebo, mlajšo od 30 let, za prvih 24 mesecev takšne zaposlitve upravičen do oprostitve plačila prispevkov delodajalca za socialno varnost. Pomembno je tudi, da je oseba neposredno pred zaposlitvijo najmanj 3 mesece prijavljena v evidenci brezposelnih pri Zavodu za zaposlovanje.

Spodbudo je torej mogoče uveljavljati še za vse zaposlitve, ki bodo sklenjene do vključno 31.12.2015, saj se s tem dnem izteče veljavnost navedenega zakona.

Preberite več o tem v obvestilu ministrstva za delo.

Preberite več o tem predstavitvi ukrepa za delodajalce s strani ZRSZ.

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.