logo Stran je v izdelavi!

Ritoznojčan pridobil oznako priznanega tradicionalnega poimenovanja (PTP)

27. maja 2016 je bil v Uradnem listu RS na strani 5666 objavljen Pravilnik o vinu z oznako priznanega tradicionalnega poimenovanja – Ritoznojčan.
  

Ta pravilnik na podlagi potrjenega strokovnega elaborata »Ritoznojčan PTP, Elaborat o zaščiti« ureja podrobnejše pogoje za pridelavo in označevanje grozdja, mošta in vina, namenjenega pridelavi v vino Ritoznojčan s priznanim tradicionalnim poimenovanjem (Ritoznojčan PTP). 

Vino Ritoznojčan je tako kot prvo v Podravju uspelo pridobiti oznako PTP. V Sloveniji jo je pred tem pridobilo šest vin:

  • Teran,
  • Cviček,
  • beli in rdeči Bizeljčan,
  • Metliška črnina in
  • Belokranjec. 

Povezava do uradnega lista:

https://www.uradni-list.si/1/content?id=126720#!/Pravilnik-o-vinu-z-oznako-priznanega-tradicionalnega-poimenovanja-Ritoznojcan

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.