logo Stran je v izdelavi!

RIC Slovenska Bistrica vključen v projekt Pridobivanje temeljnih poklicnih kompetenc 2018-2022

Spletna stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si

RIC Slovenska Bistrica je s konzorcijskim partnerjem Razvojna agencija Slovenske Gorice vključen v projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc za obdobje 5 let (2018-2022). Vodja projekta je Ljudska univerza Slovenska Bistrica.

Namen projekta je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje (VŽU) ter izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

Izobraževalni programi so namenjeni odraslim, ki so manj usposobljeni, nižje izobraženi (srednje poklicno izobraževanje), s poudarkom na starejših od 45 let, razen oseb, ki imajo status upokojenca, dijaka ali študenta.

Programi, ki se bodo izvajali v letu 2019:

  • Usposabljanje za življenjsko uspešnost – UŽU programi: Most do izobrazbe, Moj korak, Razgibajmo življenje z učenjem in Knjige so zame,
  • Slovenščina kot drugi in tuji jezik,
  • Začetna integracija priseljencev,
  • Računalniška pismenost za odrasle,
  • Sporazumevanje v slovenskem jeziku ter sporazumevanje v tujih jezikih na ravneh,
  • Pridobivanje in zviševanje ravni pismenosti, temeljnih zmožnosti in izboljšanja splošne izobraženosti,
  • Računalniško digitalno opismenjevanje,
  • Sistem HACCP,
  • NPK – Socialni oskrbovalec na domu in 
  • priprave na izpite iz slovenskega jezika, tujih jezikov, ECDL in upravnega postopka.

Aktualni porogrami!

V okviru projekta so zagotovljena tudi denarna sredstva za enkratno opravljanje teh izpitov.

Programi so za udeležence BREZPLAČNI, saj so sofinancirani s strani Evropskega socialnega sklada (ESS) in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

Za prijave in dodatne informacije pokličite, pišite ali se oglasite na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica. Pomagali vam bodo izbrati ustreznega izvajalca, najbolj primeren program, saj hkrati ponujajo dejavnosti informiranja in svetovanja ter ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022.

Spletna stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si

RIC Slovenska Bistrica je v letu 2019 izvedel:

-  program "HACCP v praksi" (30 ur) in 

-  program "Priprava na strokovni izpit iz upravnega postopka" (30 ur).

V letu 2020 bomo izvedli program "Priprava na strokovni izpit iz upravnega postopka". Program bo potekal od 4.2.2020 do 7.2.2020, v obsegu 30 ur.

 
Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.