logo Stran je v izdelavi!

Projekt ENSURE – 5. mednarodno projektno srečanje

»Impacting the young generation«

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica je vodilni partner projekta ENSURE, v katerem sodeluje 13 partnerjev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Češke, Poljske, Španije, Bolgarije, Latvije, Grčije, Črne Gore, Italije, Madžarske in Romunije.

5. projektni dogodek – mednarodno partnersko srečanje – je potekal med 18. in 20. marcem 2019 v grškem mestu Volos, organizator pa je bila Univerza v Tesaliji, sicer projektni partner. Posebna tema tokratnega srečanja (poleg siceršnje rdeče niti projekta, razvoja podeželja v EU, je bila namenjena mladim (»Impacting the young generation«).  Strokovnjaki s področja kmetijstva, ekološke pridelave ter agrarne ekonomije so prisotnim študentom (ter širši javnosti) na praktičen in znanstven način hkrati predstavili možnosti izgradnje njihove prihodnosti na področju kmetijstva v prihodnje – tako z vidika sodobnih načinov pridelave hrane kot podpornimi mehanizmi, ki jim jih ponujata država oz. EU. Projektni partnerji so se tako ob izmenjavi stališč in izkušenj iz svojih držav imeli priložnost seznaniti s področjem spodbujanja kmetijstva in razvoja podeželja v Grčiji. Ob tem so se partnerji sestali tudi na temo priprave zaključne brošure kot enega izmed projektnih rezultatov.

Ob strokovnem delu trodnevnega dogodka so se partnerji imeli priložnost seznaniti tudi s kulturnimi vsebinami – temu je bil namenjen ogled nekdanje tovarne opek, danes urejene kot muzej, ter obisk tradicionalne grške vasi Makrinitsa na pobočju gore Pelion v neposredni bližini mesta Volos.

Prihodnje, zaključno parttnersko srečanje bo organizirano med 5. In 7. junijem 2019 v Slovenski Bistrici.

PRESS RELEASE (v angleškem jeziku)

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa Evropa za državljane.

Več o projektnem srečanju in projektu ENSURE najdete na uradni Facebook strani projekta https://www.facebook.com/ensurenetwork/.

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.