logo

Povabilo k včlanitvi v lokalno akcijsko skupino Dobro za nas v programskem obdobju 2021–2027

Lokalna akcijska skupina Dobro za nas počasi zaključuje s svojim delovanjem v programskem obdobju 2014–2020. V programskem obdobju 2021–2027 se zato vzpostavlja nova lokalna akcijska skupina, ki bo delovala na območju občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, občina Rače-Fram pa v novo lokalno akcijsko skupino ne bo vključena.

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica zato na podlagi Uredbe o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027 (Uradni list RS, št. 161/22, z dne 23. 12. 2022) objavlja

Javni poziv za včlanitev v lokalno akcijsko skupino Dobro za nas

v programskem obdobju 2021–2027.

Vabimo zainteresirano javnost (obstoječe in nove člane) z območja občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, da se včlani v javno-zasebno partnerstvo, ki bo tudi v novem programskem obdobju 2021–2027 delovalo pod imenom lokalna akcijska skupina (LAS) Dobro za nas.

Članstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa (včlaniti se je možno skozi celotno programsko obdobje 2021-2027), dostopno vsem pod enakimi pogoji.

K sodelovanju vabimo predstavnike:

  • javnega sektorja (občine, javni zavodi …);
  • ekonomskega sektorja (podjetja, s.p.-ji, nosilci dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, zadruge …);
  • zasebnega sektorja (posamezne fizične osebe, društva, zasebni zavodi, fundacije …).

Vključitev v lokalno akcijsko skupino predstavlja nadaljevanje odgovornega in aktivnega delovanja v prid celostnemu in trajnostnemu razvoju območja občin Makole, Poljčane in Slovenska Bistrica, ki  bodo tudi v prihodnje delovale na območju LAS Dobro za nas.

Kot člana lokalne akcijske skupine vas bomo pozvali, da aktivno sodelujete pri pripravi strategije lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027 ter imate pravico, da volite in ste izvoljeni v organe LAS, ste seznanjeni z letnimi programi dela in poslovanjem LAS ter uresničujete osebne in javne interese, povezane s cilji LAS.

Vabimo vas, da izkažete svoj interes s podpisom priložene pristopne izjave za včlanitev v LAS Dobro za nas. Prosimo, prinesite ga osebno ali pošljite na naslov LAS Dobro za nas, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica, najkasneje do petka, 3. februarja 2023.

Novo konzorcijsko pogodbo bomo podpisali na prvi skupščini novega LAS ob koncu februarja 2023. Po tem dogodku bo sledila priprava nove Strategije lokalnega razvoja območja LAS Dobro za nas do leta 2027. Po njeni potrditvi konec leta 2023 bo sledilo črpanje sredstev iz Evropskega kmetijska sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

>>  Pristopna izjava za včlanitev v LAS Dobro za nas  <<

Dodatne informacije: Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, 02 620 22 70, las@ric-sb.si

Tomaž Repnik,
direktor Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica
Več
23.01.2023
13.01.2023
10.01.2023
04.01.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.