logo Stran je v izdelavi!

Portal SPOT (e-VEM) 

Portal SPOT je osrednji državni portal za poslovne subjekte, ki nudi informacije o poslovanju in elektronske postopke za lažje in hitrejše poslovanje z državo.
 
Namen portala je poslovnim subjektom omogočiti čim lažje, hitro in brezplačno poslovanje z javno upravo in na enem mestu ponuditi vse informacije za začetek poslovanja.

Prek portala SPOT lahko:

 • ustanovite/registrirate podjetje ( s.p. ali d.o.o., kjer ste edini družbenik).

Če podjetje že imate, lahko prek portala SPOT:

 • prijavite spremembo podatkov v Poslovni register Slovenije,
 • oddate davčne podatke ali zahtevo za identifikacijo za namene DDV,
 • oddate vlogo za ureditev obveznih socialnih zavarovanj za zaposlene (M-1, M-2, M-3),
 • oddate obrazec za objavo prostega delovnega mesta,
 • pooblastite drugo osebo za delo s portalom,
 • dostopate do e-bolniških listov (eBOL) in oddate zahtevek za refundacijo nadomestila plače,
 • pridobite obrtno dovoljenje in tudi druga dovoljenja za opravljanje določenih dejavnosti.

Za nekatere storitve je potrebno obiskati točko SPOT ali notarja. Naša SPOT točka se nahaja na Trgu svobode 5 v Slovenski Bistrici. Za obisk registracijske SPOT točke se je potrebno predhodno naročiti.

 
Prednosti uporabe portala SPOT
V primerjavi s papirnim poslovanjem ima uporaba portala e-VEM in elektronskega poslovanja veliko prednosti. Uporabnikom najbolj opazne so:
 • možnost samostojne registracije podjetja ali družbe od doma, pri čemer ni potreben obisk javnih ustanov,
 • registracija podjetja od doma ni omejena z uradnimi urami, saj je portal na voljo 24 ur dnevno in sedem dni na teden,
 • stranka lahko na enem mestu hkrati opravi postopke za vpis v Poslovni ali Sodni register, Davčni register, prijavi potrebo po delavcu ter ureja obvezna socialna zavarovanja,
 • ni potrebno izpolnjevanje določenih podatkov obrazca, saj portal omogoča samodejno pridobivanje uradnih podatkov podjetnika in družbenikov (zase) iz Centralnega registra prebivalstva, Registra prostorskih enot in Poslovnega registra Slovenije,
 • možnost spremljanja stanja oddanih vlog in izvedbe postopkov prek portala,
 • možnost takojšnjega elektronskega vpogleda v podatke lastnega podjetja,
 • možnost elektronske vročitve sklepov (to pomeni, da stranka prejme sklep o vpisu v poslovni oziroma sodni register vročen v varni poštni predal in ne klasično po pošti).
E-postopki in storitve
 
Informacije o poslovanju
 
Informacije o dejavnostih in poklicih
 
Točke SPOT
 
Pomoč in podpora
Več
17.05.2023
26.04.2023
05.04.2023
28.03.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.