logo

Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije je objavilo 2. Javni razpis za podukrep 3.1 Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017.

Predmet javnega razpisa je podpora za pokritje stalnih stroškov, ki jih ima kmetijsko gospodarstvo oziroma pravna oseba zaradi vključitve v upravičeno shemo kakovosti oziroma zaradi vključitve proizvoda v upravičeno shemo kakovosti, ki je namenjena prehrani ljudi. 

Upravičenci pavšalno plačilo v obliki nepovratne finančne pomoči prejmejo kandidati za koledarsko leto prijave v upravičeno shemo kakovosti in še naslednja štiri koledarska leta.

Upravičene sheme kakovosti

Upravičene sheme kakovosti oziroma upravičeni proizvodi iz shem kakovosti, za katere se lahko vloži vloga na ta javni razpis, so naslednje:

1. sheme kakovosti, priznane s predpisi Unije:

  1. zaščitena geografska označba (Ptujski lük in Slovenski med),
  2. zaščitena označba porekla (Bovški sir, Sir Mohant, Sir Tolminc in Ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre),
  3. ekološka pridelava in predelava in
  4. registrirana shema kakovosti za vino:
  • kakovostno vino z zaščitenim geografskim poreklom (mirno vino, peneče, biser vino),
  • vrhunsko vino z zaščitenim geografskim poreklom (mirno vino, peneče, biser vino),
  • vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem;

 2. shema kakovosti, priznana s predpisi, ki urejajo nacionalne sheme kakovosti:

  1. izbrana kakovost (proizvodi: mleko, mlečni izdelki, ki so proizvedeni na kmetiji, perutnina, perutninsko meso, govedo in goveje meso). 

Rok za prijavo

Vnos prijavnega obrazca v elektronski sistem in vložitev vloge na javni razpis poteka od 18. 12. 2017 do vključno 26. 1. 2018 do 24. ure

Več o pogojih in načinu prijave najdete tukaj.

Več
02.09.2022
11.08.2022
05.08.2022
12.07.2022
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.