logo

OPTIMIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV-brezplačno strokovno usposabljanje
 
18., 20. in 24. september 2019, 9.00-14.00
prostori RIC Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, Slovenska Bistrica

Poslovna točka SPOT svetovanje Podravje vabi na brezplačno 3-dnevno usposabljanje:

 

»OPTIMIZACIJA POSLOVNIH PROCESOV«

18., 20. in 24. september 2019, 9.00-14.00

prostori RIC Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, Slovenska Bistrica

Posledica stalnega izboljševanja procesov je višja kakovost produktov in storitev, skrajševanje poslovnega cikla, zmanjševanje stroškov, izboljšani delovni pogoji, in vrsta drugih pozitivnih učinkov. V procesu optimizacije procese popišemo, merimo, poenostavimo, avtomatiziramo, vse s ciljem povišanja vrednosti našega produkta ali storitve v očeh stranke. Optimizacija prinaša zelo konkretne učinke in merljive rezultate. Ob ustrezni implementaciji ukrepi bistveno dvigujejo učinkovitost in konkurenčnost podjetja.

Program usposabljanja:

 • vitko inoviranje in »business canvas«
 • metoda »sinjega oceana«
 • metoda gruč
 • ključni dejavniki in kazalniki uspešnosti (od dodane vrednosti na zaposlenega, dobička na zaposlenega, predlogi uvedenih izboljšav na zaposlenega, hitrejše prepoznavanje perspektivnih kadrov …)
 • metoda stroškovne učinkovitosti
 • ugotovitev stanja AS IS – prepoznati obstoječe procese z metodo trenutnih opazovanj, s poudarkom na prehodih med fazami procesa in prehodih med procesi (kritične točke procesa)
 • strukturiranje, analiza procesnih aktivnosti po 3 kriterijih (za kupca potrebno, za podjetje gospodarsko, dodana vrednost), s ciljem eliminacije negospodarnih, balastnih aktivnosti za (določen) %
 • izboljšanje workflowa naročila skozi proizvodnjo
 • identifikacija vplivnih dejavnikov
 • izboljšanje pretočnosti in kakovosti
 • izboljšanje teamskega, interdisciplinarnega dela in komunikacije
 • vzpostavitev vitkih, stroškovno racionalnih, fleksibilnih, celovitih procesov
 • definicija ukrepov optimizacije (dokument Register ukrepov po procesih)
 • implementacija orodja za kontinuiran proces izboljšav za permanentno obvladovanje procesov z jasnim sistemom merjenja in poročanja
 • vizualizacija (diagram poteka) optimiziranega procesa

Usposabljanje je namenjeno podjetjem, podjetnikom in vsem, ki se na podjetniško pot še odpravljajo. Prav tako je usposabljanje primerno tudi za študente in ostale s podjetniško žilico, saj bo udeležencem ponudilo temeljna znanja podjetništva. S prijavo potrjujete tri-dnevno prisotnost na usposabljanju.

Predavateljica: mag. Natalie Cvikl Postružnik, podjetnica, investitorka, poslovna svetovalka in višja predavateljica na Doba fakulteti, Gea Collegu in fakulteti ICS v Makedoniji.

Kotizacija: usposabljanje je za udeležence BREZPLAČNO. Število mest je omejeno!

Prijava: prijava je obvezna preko spletnega obrazca ali po telefonu 02 292 72 10 (Danica Košir).  

Organizator: RIC Slovenska Bistrica.

            

Usposabljanje je organizirano v sklopu projekta SPOT svetovanje Podravje, ki je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 

Več
23.03.2020
20.03.2020
17.03.2020
12.03.2020
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.