logo Stran je v izdelavi!

Objavljeni so trije javni razpisi za pred-financiranje projektov

 

Slovenski regionalno razvojni sklad je v Uradnem listu RS (št. 38/2022 z dne 18.03.2022) objavil tri nove javne razpise za dodeljevanje premostitvenih posojil:

 1. Javni razpis za pred- financiranje projektov v kmetijstvu in gozdarstvu A-PF (2.000.000 €)
 2. Javni razpis za pred-financiranje projektov gospodarskih subjektov B-PF in (2.000.000 €)
 3. Javni razpis za pred-financiranje projektov javnih organizacij ter neprofitnih zasebnih organizacij C/D-PF (4.000.000 €).

Vlagatelji morajo imeti podpisano pogodbo ali odločbo o sofinanciranju projekta z nepovratnimi sredstvi, ki jih bo premoščal po teh razpisih.

Posojilo vlagatelj vrača sproti, ob prejemu nepovratnih sredstev, vendar najkasneje v roku 3 let. Višina zaprošenih sredstev:

 • A - PF: od 5.000 € do 250.000 € oz. do 450.000 € (v primeru, da vlagatelji pri Skladu hkrati zaprošajo oz. imajo odobreno dolgoročno investicijsko posojilo za izvedbo vsaj 30% upravičenega istega projekta).
 • B - PF: od 5.000 € do 150.000 € oz. do 300.000 € (za vlagatelje z bonitetno oceno enako ali višjo kot 8 ter vrednostjo kazalnika vlagatelja neto dolg na EBITDA-2 največ 5,00).
 • C/D - PF: od 5.000 € do 100.000 € (za neprofitne zasebne organizacije) oz. do 150.000 € za javne organizacije.

Prednosti Skladovega »pred-financiranja«:

 • - Odprti rok do 31. 12. 2022
 • - Elektronska oddaja vloge
 • - Elektronsko dopolnjevanje vloge
 • - Hitra obdelava vlog
 • - Enostavni pogoji zavarovanja posojila
 • - Svetovanje

Še vedno je možno do 30. 5. 2022 oddati vloge na Javni razpis za obratna sredstva - odprava posledic pozebe v sadjarstvu in vinogradništvu v 2021 - A1.

Vabljeni k ogledu Skladovih razpisov in oddaji vlog v aplikaciji eRsklad: www.r-sklad.si.

Z veseljem vam bodo tudi svetovali, vaša vprašanja lahko pošljete na e-naslov: info@srrs.si.

Informacije o Skladovih razpisih in napovedi objav novih razpisov lahko najdete tudi na spletni strani: www.srrs.si.

 

(Članek je bil objavljen na SPIRIT - podjetniškem portalu)

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.