logo Stran je v izdelavi!

Objava javnega razpisa za krepitev podpornega okolja za socialna podjetja

V petek, 5. 11. 2021 je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo javni razpis za krepitev podpornega okolja za socialna podjetja.

Namen javnega razpisa je vzpostavitev učinkovitega podpornega okolja za socialna podjetja na nivoju kohezijskih regij, in sicer z oblikovanjem specifičnih storitev za usposabljanje, mentorstvo, povezovanje ter svetovanje socialnim podjetjem. Izbrani prijavitelji bodo tako izvajali brezplačne storitve podpornega okolja za razvoj in profesionalizacijo novih ter obstoječih socialnih podjetji v posamezni kohezijski regiji.

Na javni razpis se lahko prijavi prijavitelj s partnerji, ki skupaj tvorijo konzorcijsko partnerstvo oziroma konzorcij. Konzorcij sestavljajo največ trije konzorcijski partnerji, prijavitelji na javni razpis oziroma konzorcijski partnerji so lahko:

-        pravne osebe, ki opravljajo splošne razvojne naloge v regiji in/ali
-        pravne osebe zasebnega prava, ki so registrirane skladno z Zakonom o socialnem podjetništvu.

Pri tem lahko sodelujejo tudi pridruženi partnerji ne glede na njihov pravno organizacijski status, npr. nevladne organizacije, inkubatorji ipd.

Okvirna skupna višina sredstev, ki so na razpolago za izvedbo predmetnega javnega razpisa je 418.285,71 EUR.

Rok za prijavo je 6. 12. 2021.

Podrobnejše informacije: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-krepitev-podpornega-okolja-za-socialna-podjetja/


Ob tej priložnosti naj vas spomnimo, da je do 23. 3. 2023 odprto javno povabilo za dvig digitalnih kompetenc, ki ga izvaja Slovenski podjetniški sklad. Prijavitelji so lahko tudi socialna podjetja, torej društva, zavodi, ustanove, gospodarske družbe in zadruge s statusom socialnega podjetja.

Več na: https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=137

 

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.