logo Stran je v izdelavi!

Občina Slovenska Bistrica uspešno namestila hranilnik za energijo, pridobljeno iz sončne elektrarne


Številne elektronske naprave, ki so v modernem svetu postale nepogrešljive, vedno bolj obremenjujejo omrežje z električno energijo. Velika proizvodnja električne energije, ki jo v veliki meri še vedno pridobivamo iz neobnovljivih virov, vpliva na okolje in s tem kvaliteto našega življenja.

Vse to je razlog, da si prizadevamo povečati proizvodnjo energije iz obnovljivih virov in zmanjšati onesnaženost zraka. Na področju obnovljivih virov energije se izvajajo številni projekti, eden izmed njih je projekt StoRES, aktivnosti katerega potekajo na območju Mediterana. Projektni partner Občina Slovenska Bistrica je v okviru tega projekta vzpostavil pilotno območje, kjer se bo testirala učinkovitost hranilnika energije, pridobljene iz sončne elektrarne. Pilotna območja se vzpostavljajo tudi v drugih državah Mediterana, od koder prihajajo projektni partnerji (Ciper, Grčija, Francija, Italija, Portugalska in Španija).

Ker gospodinjstva predstavljajo velikega porabnika energije, smo pilotna območja vzpostavili v stanovanjskih stavbah. Še posebej pa se projekt StoRES osredotoča na izolirana območja in območja, kjer je omrežje oslabljeno, saj je tam potreba po dodatnih rešitvah še večja. Sem spadajo podeželska območja in otoki Mediterana, kjer je zadostna količina sončnih dni za učinkovito izkoriščanje sončne energije. S hrambo energije lahko prav vsak izmed nas pripomore k manjši obremenitvi elektroenergetskega omrežja v tistih urah dneva, ko je poraba največja, hkrati pa si zagotovi dodatni vir energije ob izpadu elektrike.

           

Namen pilotnega testiranja in projekta samega je opredelitev optimalnega načina hrambe energije in oblikovanje primerne zakonodaje, ki bo omogočala preprosto in cenovno ugodno možnost namestitve hranilnika energije v vsak dom. Za več informacij o projektu StoRES obiščite spletno stran stores.interreg-med.eu.

Projekt StoRES je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru programa Interreg Mediteran.
 

    

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.