logo Stran je v izdelavi!

Norveški in EGP finančni mehanizem 2014–2021

Islandija, Liechtenstein, Norveška in Evropska unija so v začetku maja podpisale sporazum o Finančnem mehanizmu EGP in Norveškem finančnem mehanizmu za obdobje 2014–2021. V novem obdobju bo na voljo 2,8 milijarde evrov za 15 držav prejemnic, od tega 37,7 milijona evrov za Slovenijo. 

Prioritetna področja za obdobje 2014–2021, ki so bila izbrana kot odziv na izzive, s katerimi se trenutno sooča Evropa, so:
• inovacije, raziskave, izobraževanje in konkurenčnost;
• socialna vključenost, zaposlovanje mladih, zmanjševanje revščine;
• okolje, energija, podnebne spremembe in nizkoogljična ekonomija;
• kultura, civilna družba, dobro upravljanje in temeljne pravice;
• pravosodje in notranje zadeve.

Trenutno so v fazi oblikovanja "Modre knjige", kjer bodo, skupaj z državami prejemnicami, določili prednostna področja, ki jih lahko sooblikujete vsi, ki to želite, in sicer tako, da se vključite v javno posvetovanje, ki bo potekalo do 8. julija 2016! Celoten proces poteka v angleškem jeziku.

Povezava na posvetovanje:
 http://eeagrants.org/Who-we-are/How-we-work/Public-consultation-on-the-draft-priorities-for-the-EEA-and-Norway-Grants-2014-2021

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.