logo Stran je v izdelavi!

Natečaj za spominek Žive coprnije

  

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica razpisuje natečaj in vabi k sodelovanju pri pripravi novih, izvirnih spominkov. Natečaj je predmet aktivnosti, ki poteka v okviru čezmejnega projekta »Živa coprnija – aktivno ohranjanje bajeslovnega izročila Pohorja in Istre«. Spominki bodo namenjeni promociji projekta in, v skladu s prijavnico, pripravljeni in izdelani v sodelovanju z lokalnimi podjetji, obrtniki, umetniki in ponudniki lokalnih proizvodov in storitev.

Na natečaj se lahko prijavijo vse pravne in fizične osebe. Vsak prijavitelj lahko sodeluje z enim ali z večjim številom spominkov, vendar je potrebno za vsak spominek posebej pripraviti in dostaviti dokumentacijo oziroma prijavnico na natečaj.

Na natečaju lahko sodelujejo spominki, ki prepoznavno in izvirno predstavljajo naravno in kulturno dediščino ter bajeslovno izročilo Pohorja, povezujejo lokalno znanje, kreativnost in materiale, z upoštevanjem vseh elementov trajnosti izdelanih spominkov.  

Ocenjevanje bo izvedla ocenjevalna komisija, ki jo bo določil RIC Slovenska Bistrica, kot partner v projektu Živa coprnija. Ocenjevalna komisija bo pri ocenjevanju upoštevala vse prispele spominke (ali osnutke spominka) in bo lahko avtorja pozvala k pojasnitvi oz. dopolnitvi prispelega izdelka.

Za dva izbrana posamezna spominka bo RIC Slovenska Bistrica nato sklenil pogodbo o naročilu in odkupu večje količine spominkov.

KAKO SE PRIJAVITI?

Na javni natečaj se prijavite z izpolnjenim obrazcem »Prijava na javni natečaj za spominek Žive coprnije«, ki ga prilagamo. Skupaj s prijavo mora prijavitelj oddati tudi dokončani izdelek (ali osnutek), za katerega je zaželeno, da je tudi ustrezno embaliran.

Prijavnica je do izteka roka za oddajo prijav dosegljiva v elektronski obliki na spletni strani RIC Slovenska Bistrica: www.ric-sb.si. Zainteresirani prijavitelji pa jo lahko v času uradnih ur dvignejo tudi v pisarni TIC Slovenska Bistrica, Trg svobode 17, 2310 Slovenska Bistrica.

DO KDAJ SE PRIJAVITI?

Prijavitelji morajo svoje prijave vključno s spominkom oddati po pošti ali osebno dostaviti najkasneje do 5. 12. 2018 na naslov TIC, Trg svobode 17, 2310 Slovenska Bistrica.

Za vse informacije o projektu ŽIVA COPRNIJA in za dodatne informacije o javnem natečaju „Spominki Žive coprnije« se lahko obrnete na: TIC Slovenska Bistrica, Trg svobode 17, 2310 Slovenska Bistrica, po telefonu: 02 843 08 10 (Ivana Pečovnik ali Nina Knez), 02 620 22 74 (Jana Jeglič) ali po e-pošti: info@tic-sb.si.

Več informacij o projektu pa najdete tudi na spletni strani: www.zivacoprnija.com

KAJ SE BO UPOŠTEVALO PRI IZBORU SPOMINKA?

  • Zasnova spominka - jasno interpretirana povezanost s temo natečaja ter dediščino občine in povezavo z lokalnim okoljem,
  • Celovitost spominka - estetska vrednost, privlačen dizajn,
  • Uporaba lokalnih materialov,
  • Izvirnost spominka - posebnost uporabe materiala, metod obdelave ali izdelave, recikliranje, inovativen način uporabe za končnega uporabnika,
  • Zgodba spominka ali izdelovalca spominka,
  • Funkcionalnost in uporabnost - možnosti praktične in vsakdanje uporabe, njegove nadgradnje in variacij,
  • Turistično - promocijska vrednost,
  • Embalaža - trajnostna in primerna za recikliranje,
  • Zmožnost transporta - velikost, prostornina, krhkost,
  • Možnost proizvodnje oz. izdelave - zmožnost izdelave v določenem časovnem obdobju,    

Rezultati javnega natečaja bodo objavljeni tudi na spletni strani RIC Slovenska Bistrica www.ric-sb.si.

Po zaključenem postopku javnega natečaja bo naročnik prijaviteljem vrnil vzorce predloženih izdelkov, sam pa ohranil kopije oz. fotografije le-teh, razen dveh izbranih spominkov, ki ostanejo v arhivu.

Vabljeni k sodelovanju!

Prenesite PRIJAVNI OBRAZEC.

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.