logo Stran je v izdelavi!

Evropa za državljane - Mreža mest

 

 

 

 

 

Začetek projekta: 02.11.2020

Zaključek projekta: 01.11.2022

RIC Slovenska Bistrica skupaj še s 15 partnerji iz različnih evropskih držav sodeluje v projektu Evropsko državljanstvo – mreža mest EC-NET (The European Citizenship Network of Towns (EC-NET), ki temelji na izkušnjah vodilnih projektnih partnerjev uspešnih mrež mest,  nastalih v obdobju med leti 2009–2020, kar zadeva projekte iz kar dveh krogov programa Evropa za državljane (2007 -2013 in 2014-2020). Cilj ponovnega združevanja teh izkušenih partnerjev, ki vključujejo občine, skupine civilne družbe in njihovih občanov je oceniti dolgoročni vpliv projektov na lokalno okolje, ki kot mreže mest delujejo že več kot 10 let. Prav tako je eden izmed glavnih ciljev sedanjega projekta spodbujanje evropskega državljanstva ter demokratične in državljanske udeležbe. Glavne aktivnosti v sklopu projekta bodo: 6 mednarodnih dogodkov, ki jih bodo spremljale raziskave in intervjuji, lokalne delovne skupine in projektne komunikacijske aktivnosti.

Udeleženci (oblikovalci politik, javni uslužbenci, aktivisti, državljani) bodo delili svoje izkušnje in predstavili primere dobrih praks, da bi ocenili dolgoročni vpliv že izvedenih projektov, izboljšali razumevanje prednostnih nalog programa skozi leta (evroskepticizem, solidarnost, aktivno državljanstvo, medkulturni dialog) ter pripravili priporočila za novo desetletje programa Mreže mest in Evropa za državljane. Najpomembnejši rezultati projekta bodo nedvomno: EC-NET TOOLKIT (zbirka preizkušenih metodologij iz 15 projektov NT) ter EC-NET PRIPOROČILA (predlogi in ideje za prihodnost programa E4C in politike za krepitev aktivne udeležbe državljanov).

V sklopu projekta so do sedaj bili izvedeni:

  • začetni sestanek partnerjev 14. in 15. decembra 2020;
  • sestanek partnerjev 2. 3. 2021 in
  • mednarodni dogodek »Spodbujanje solidarnosti za aktivno evropsko državljanstvo « (Promoting solidarity for active European citizenship) 7. in 8. junija 2021;
Več o poteku dogodka in izvedbi aktivnosti lahko preberete tukaj.

Spletna stran projekta:https://europeforcitizense.wixsite.com/ecnet

FB stranwww.facebook.com/EuropeanCitizenshipNET

 

Več
03.01.2024
22.12.2023
07.12.2023
05.12.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.