logo Stran je v izdelavi!

Merjenje učinkov izobraževanj

13.10.2022

Merjenje donosnosti naložb izobraževalnih programov postaja za kadrovske strokovnjake vse bolj pomembno. Z uporabo analitike lažje sprejemajo odločitve in vzpostavijo podporo kadrovski funkciji s strani vodstva. Kadrovska funkcija ni vedno obravnavana kot pomembem prispevek k organizaciji. To se pokaže še posebej v težki gospodarski situaciji, ko je treba krčiti proračune. Proračun za kadrovsko službo (in s tem tudi za izobraževanje) se takrat običajno zmanjša bolj kot proračuni drugih služb. Čeprav bi ga bilo po logičnem razmisleku v teh časih treba povečati, saj lahko strateško osredotočanje na ljudi resnično spremeni razmere. Ko kadrovska služba pokaže poslovno vrednost, pridobi podporo najvišjega vodstva, postane razvojna
funkcija v organizaciji in kot taka je deležna tudi večjega proračuna. Zato je pomembno, da znajo kadrovski strokovnjaki pokazati vrednost kadrovskih programov in projektov.
Vsi opažamo vse več zahtev po dokazovanju finančnega učinka odhodkov (npr. za izvedbo izobraževanj), ki so v organizacijah namenjene pobudam in izboljšavam. Zanimanje za vrednost programov in projektov je vedno obstajalo. Vendar pa danes vse pogosteje vključuje tudi finance. Če so bili odhodki nekoč opredeljeni zgolj kot “stroški poslovanja”, so danes vse pogosteje opredeljeni kot naložba in terjajo odgovor tudi na vprašanje donosnosti. Tako morajo tudi kadrovski strokovnjaki dokazati, da je izobraževanje investicija in ne strošek, dokazati morajo torej dejanske učinke izobraževanja na poslovanje organizacije. Težko pa je določiti denarno vrednost spremenljivkam povezanih z ljudmi: zavzetost zaposlenih, zadovoljstvo pri delu, konflikti, stres, timsko delo, motivacija… Vse te spremenljivke vplivajo na produktivnost, kakovost, delovni proces in stroške. Če želi kadrovska služba imeti strateško funkcijo v organizaciji, pa mora znati prikazati tudi kako in koliko.

PO DELAVNICI BODO UDELEŽENCI RAZUMELI:
– osnove ROI Metodologije
– pet ključnih elementov, zaradi katerih ROI Metodologija deluje
– pomen verige vrednosti za izobraževalne programe
– potrebo po prikazu učinka in ROI za izobraževanja
– korake snovanja izobraževalnih programov, da zagotovijo učinek in ROI
– učinek merjenja rezultatov izobraževalnih programov na vseh petih ravneh izido

Delavnica bo potekala v živo, v prostorih Štajerske gospodarske zbornice (v primeru poslabšanja razmer v zvezi s Covid19, se bo delavnica izvedla online).

Dodatne informacije https://www.stajerskagz.si/izdelek/merjenje-ucinkov-izobrazevanj/

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.