logo Stran je v izdelavi!

Mednarodna konferenca Podjetništvo in EU

»Entrepreneurship and Union – EU citizens as entrepreneurs on the common market«

Predstavniki RIC Slovenska Bistrica smo se udeležili mednarodnega dogodka z naslovom "Podjetništvo in EU - evropski državljani kot podjetniki na skupnem trgu. Dogodek je potekal med 29. junijem in 1. julijem 2016 na Poljskem, od koder prihaja tudi Lodzkie Region, vodilni partner projekta European regions developing European citizenship. V okviru omenjenega projekta smo meseca aprila v Slovenski Bistrici gostili tudi mednarodno konferenco na temo volilnih pravic.

Trodnevni dogodek se je odvijal na več prizoriščih, rdeča nit vsega dogajanja pa je bilo podjetništvo od lokalnega do globalnega nivoja. Prvi dan smo se tako podrobneje spoznali z mestom Piotrkow Trybunalski, ki ne le na Poljskem, ampak tudi širše slovi po pivovarstvu, katerega v zadnjem obdobju razvijajo še posebej intenzivno, temu primeren pa je tudi njihov podjetniški prodor ne le na lokalni, temveč tudi na mednarodni trg.

Ključni dogodek je bila mednarodna konferenca na temo podjetništva v EU, ki se je 30. 6. odvijala v mestu Lodz, domačem mestu Lodzkie Region. Na konferenci se nismo seznanili le s poljskimi razmerami in prognozami na področju podjetništva, temveč smo se podrobneje seznanili tudi z razmerami drugje po Evropi.

Tretji dan dogodka pa je bil posvečen predvsem ogledom dobrih podjetniških praks v mestu Lask, ki na Poljskem velja za "mesto vrtnic". Z gojenjem slednjih se namreč ukvarja več podjetnikov - največje med njimi smo si imeli priložnost spoznati tudi sami. Ob tem so v mestu ponosni tudi na lesnopredelovalno industrijo - zgolj kot zanimivost velja namigniti, da v kolikor si lastite stol, ki ste ga kupili v Ikei, je ta bil najverjetneje proizveden ravno v tovarni, katero so nam ravno tako predstavili in razkazali.

Več o samem projektu je objavljeno na FB profilu https://www.facebook.com/ERDECproject .

Ker pa slike povedo več kot 1000 besed, vas vabimo tudi k ogledu albuma, v katerem so zbrani utrinki z omenjenega dogodka: https://www.facebook.com/ERDECproject/photos/?tab=album&album_id=1229472897064756.

Vabljeni k ogledu!

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.