logo Stran je v izdelavi!

Lokalna akcijska skupna LAS

 

Lokalna akcijska skupina LAS je bila leta 2007 ustanovljena s strani občin Slovenska Bistrica, Makole in Poljčane, s čimer so občine aktivno pristopile k izdelavi lokalne razvojne strategije območja, ki je nadgradnja razvojnega programa podeželja, izdelanega leta 2006. Razvojna strategija je usmerjena h krepitvi gospodarske moči in identitete podeželja ter se uresničuje z naslednjimi programi:

  • Razvoj podeželske infrastrukture in varovanje okolja.
  • Razvoj podjetništva in novih delovnih mest  kmetijske in nekmetijske dejavnosti.
  • Zpodbujenaje inovativnega turizma  v okviru naravne in kulturne dediščine.
V okviru Lokacijske skupine in njenega namena izvrševanja, se je ustanovila zadruga LAS dobro za nas, Z.B.O., katere upravljalec je RIC Slovenska Bistrica. Delovanje zadruge je naravnano  k celovitemu razvoju podeželja, ki naj bi po eni strani zagotavljal dolgoročno ohranjanje lastnih razvojnih potencialov ter hkrati omogočal kakovostno življenje podeželskemu prebivalstvu s krepitvijo gospodarske moči, identitete in partnerstva.
 
Obseg programa:
  • Ustanovitev Zadruge LAS, z.b.o. (izdelava akta o ustanovitvi, pravil ter registra zadruge).
  • Koordinacija, promocija in vodenje zadrug.

​Obdobje projekta: 2007-2008

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.