logo

Projekt Izboljšanje in nadgradnja storitev spletne tržnice jemdomace.si – Kupujmo lokalno je bil potrjen v okviru 3. Javnega poziva LAS za sofinanciranje projektov iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
 

Eden od glavnih nacionalnih ciljev na področju lokalne pridelave in zdravja ljudi, ki je opredeljen v Nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015– 2025, je spodbujanje kupovanja lokalno pridelane hrane v vseh javnih zavodih in gospodinjstvih v Sloveniji. Razvojno informacijski center je že v letu 2012 z namenom vzpostavitve sistema oskrbovanja javnih zavodov ter ostalega prebivalstva z zdravo hrano, pridelano v lokalnem okolju, vzpostavil spletno tržnico www.jemdomace.si. Na ta način smo spodbudili proizvodnjo in prodajo na malih in večjih kmetijah, kar ima številne pozitivne učinke. Med te štejemo varovanje okolja in zmanjšanje vplivov, zaradi skrajšanja dobavnih verig in logističnih poti, spodbujanje nastanka novih delovnih mest na podeželju in izboljšanje zdravja prebivalstva kot posledica uživanja kakovostnejše hrane. Izkušnje kažejo, da potrošniki izkazujejo vedno večje zanimanje za zdravo, kakovostno in varno hrano, pridelano na podeželju, prav tako pa je opazno, da si tudi pridelovalci območja LAS želijo sodelovanja in vključitve v sistem oskrbe in si tako zagotoviti dodatne dohodke, zaposlitev in razvoj svojih kmetij.

Ker se zavedamo pomembnosti delovanja spletne tržnice tako za lokalne proizvajalce kot tudi za vse prebivalce in javne zavode, ki jim omogočamo dostop do bolj zdrave lokalne hrane, je naš edini sprejemljivi cilj, da to dejavnost ohranjamo še naprej ter omogočimo njen razvoj. Zato bomo v okviru projekta nadgradili obstoječe storitve spletne tržnice z novimi ter izboljšali njihovo kakovost, z namenom, da povečamo število uporabnikov, znižamo stroške delovanja ter tako zagotovimo sredstva za dolgoročno financiranje dejavnosti spletne tržnice.

Projekt bo pomembno vplival na izboljšanje dostopa do lokalno pridelane hrane, večanje stopnje lokalne samooskrbe in zaradi pozitivnih učinkov na okolje in zdravje ljudi prispeval k boljši kakovosti življenja prebivalcev. 

 

 

 
 
Več
21.01.2022
11.01.2022
11.01.2022
03.01.2022
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.