logo Stran je v izdelavi!

Kupujmo lokalno

 

Projekt:

Izboljšanje in nadgradnja storitev spletne tržnice jemdomace.si - Kupujmo lokalno

 
Operacija se sofinancira s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, iz naslova Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, ukrepa M19 - Podpora za lokalni razvoj v okviru pobude LEADER (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost), podukrepa M19.2 - Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.
 
Operacija prispeva k ciljem Strategije lokalnega razvoja za Lokalno akcijsko skupino DOBRO ZA NAS.
 
Povzetek projekta:
 
Z namenom pridobivanja novih odjemalcev ter ohranjanja dejavnosti spletne tržnice in trenutne zaposlitve, bo prijavitelj Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica v okviru operacije nadgradil obstoječe storitve, ki bodo omogočile vključevanje novih ciljnih skupin in optimizacijo stroškov delovanja. Največji del projektnih aktivnosti do namenjen ciljni skupini podjetij in organizacijam na območju LAS ter ranljivim skupinam, med njimi ljudem s posebnimi potrebami ter starejšim prebivalcem. Nov produkt, ki bo razvit v sklopu aktivnosti, bo omogočil prilagojen sistem skupinskega naročanja in dobav lokalnih prehrambenih izdelkov, s čimer bo omogočena rast števila uporabnikov in vključenih lokalnih pridelovalcev ob hkratnem znižanju stroškov na enoto delovanja. Pripravljena bo ustrezno prilagojena promocijska kampanja, s katero bodo ozaveščali različne ciljne skupine o prednostih lokalno pridelane hrane. Za namene spodbujanja nakupov lokalnih prehrambenih izdelkov bo izdelana video produkcija spletne tržnice.
 
Aktivnosti:
 • analiza stanja na področju lokalne pridelave območja LAS, opredelitev ponudbe in možnosti dobave lokalnih pridelkov;
 • raziskava trga potencialno sodelujočih podjetij in drugih organizacij na področju LAS, opredelitev interesa in možnosti za sodelovanje;
 • priprava akcijskega načrta izvedbe skupinskih predstavitev za vključena podjetja oz. organizacije;
 • priprava celostne promocijske strategije za posamezne ciljne skupine;
 • video produkcija spletne tržnice;
 • nakup opreme za administrativna dela (namizni računalnik in prenosni računalnik);
 • nakup lokalnih pridelkov in priprava vzorčnih paketov lokalnih izdelkov za podjetja in organizacije;
 • nakup dostavnega vozila s hladilnikom;
 • izvedba najmanj desetih skupinskih predstavitev v organizacijah, od tega ena v Centru za starejše Metulj in ena v VDC Polž Slovenska Bistrica.
Pričakovani rezultati:
 • nadgradnja obstoječe spletne tržnice jemdomace.si – nov način izvajanja naročil;
 • optimizacija stroškov poslovanja in rast števila uporabnikov storitev;
 • vključevanje novih ciljnih skupin.
Vrednost projekta:
 
Celotna vrednost projekta znaša 65.393,98 €. Z Odločbo o pravici do sredstev št. 33152-263/2020/10 so bila za projekt odobrena nepovratna sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 49.972,57 €.

Povezava do spletne strani Evropske komisije, namenjene Evropskemu kmetijskemu skladu za razvoj podeželja 

Povezava na spletno stran PRP 2014–2020 

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.