logo Stran je v izdelavi!

Krediti pod ugodnejšimi pogoji za razvoj obrti in drobnega gospodarstva v občini Slovenska Bistrica

Občina Slovenska Bistrica je v sodelovanju z Delavsko hranilnico d.d. objavila razpis sredstev za investicijska posojila s subvencionirano obrestno mero za razvoj obrti in drobnega gospodarstva v občini Slovenska Bistrica za leto 2020 (krediti pod ugodnejšimi pogoji).

Kredit lahko pridobijo mikro in mala podjetja, samostojni podjetniki, obrtniki, osebe, ki opravljajo samostojni poklic in osebe, ki so v fazi ustanavljanja podjetja. Kredit je namenjen za širitev proizvodnje, storitveno proizvodnih dejavnosti, turističnih in nočitvenih zmogljivosti, povečanju zaposlovanja in samozaposlovanja. Upravičeni stroški so stroški nakupa opreme in strojev, stroški nakupa, urejanja in opremljanja zemljišč ter stroški nakupa, graditve in obnove poslovnih prostorov in objektov. Dejavnost se mora opravljati na območju občine Slovenska Bistrica.

Krediti se dodeljujejo pod naslednjimi pogoji:

  • obrestna mera: 6 mesečni EURIBOR + 0,5%;
  • višina kredita: do 75% predračunske vrednosti naložbe, najmanj 10.000,00 EUR in največ 200.000 EUR;
  • rok vračila: do 60 mesecev;
  • strošek odobritve: 1% od vrednosti kredita (min. 100,00 EUR in max. 500 EUR);
  • strošek vodenja kredita: 5,00 EUR na mesec za vodenje;
  • način odplačila: obročno;
  • moratorij na vračilo glavnice kredita: do 6 mesecev (v kolikor se za to možnost odločite);
  • mesečno plačilo obresti za čas moratorija;
  • možne oblike zavarovanja kredita; z zastavno pravico na nepremičnih stvareh, premičnih stvareh, z menico, garancijo, poroštvom pravne ali fizične osebe, zavarovalna polica, oziroma z drugimi finančnimi instrumenti, ki so primerni za poplačilo terjatev;
  • ostali pogoji v skladu z akti banke.

Rok za prijavo je 21.10.2020 oz. do porabe sredstev.

Vloge se vložijo na Delavska hranilnica d.d. Ljubljana – Podružnica Slovenska Bistrica, Ljubljanska cesta 1, 2310 Slovenska Bistrica. Vloga mora biti predložena v kuverti z navedbo »Prijava na razpis sredstev za investicijska posojila s subvencionirano obrestno mero za razvoj obrti in drobnega gospodarstva v občini Slovenska Bistrica za leto 2020«.

Vloga je dostopna v vložišču Občine Slovenska Bistrica, Kolodvorska 10, 2310 Slovenska Bistrica, ali na spletni strani Občine Slovenska Bistrica http://www.slovenska-bistrica.si oziroma v Delavska hranilnica d.d. Ljubljana – Podružnica Slovenska Bistrica, Ljubljanska cesta 1, 2310 Slovenska Bistrica.

Dodatne informacije so na voljo pri Delavski hranilnici d.d. Ljubljana –Podružnica Slovenska Bistrica, Ljubljanska cesta 1, 2310 Slovenska Bistrica ( g. Bojan Polh, tel. 02 6209 355 in Suzana Vršnak, tel. 02 6209 354) ter Občini Slovenska Bistrica, Kolodvorska 10, Slov. Bistrica (ga. Slavka Zafošnik, tel. 02 843 28 38).

 

Projekt SPOT svetovanje Podravje je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.