logo Stran je v izdelavi!

KONZORCIJ PONUDNIKOV
 
Konzorcij Ritoznojčan PTP je bil ustanovljen 23. aprila 2013. Združuje 15 vinogradnikov iz bistriškega ožjega vinorodnega okoliša.
 
Osnovni namen »Konzorcija Ritoznojčan PTP« je vzpostavitev razvojnega partnerstva za skupno trženje, večjo prepoznavnost in povezanost vinogradnikov, razvoj in konkurenčnost vinogradništva na Bistriškem ter povečanje možnosti koriščenja nepovratnih finančnih sredstev EU za skupine proizvajalcev v novi finančni perspektivi 2014 -2020.
 
Združevanje v konzorcij pomeni tudi prizadevanje za zagotavljanje enotne kakovosti in s samokontrolo preverjeno geografsko poreklo vina Ritoznojčan. K temu bo prispeval predpisan način pridelave in predelave. Pripravil se je elaborat o pridelavi vina, v katerem so opredeljene tehnologije pridelave in predelave grozdja (geografsko poreklo, sorte vinske trte, količina in kakovost pridelanega grozdja, opis poteka predelave grozdja) z opisom  vina in pogoji, pod katerimi vino dobi naziv PTP. Na osnovi pripravljenega elaborata pristojno Ministrstvo za kmetijstvo in okolje izdela in objavi Pravilnik o pridelavi vin z oznako PTP. Vsi pridelovalci vina na določenem geografskem območju bodo lahko  za svoje vino dobili oznako PTP pod pogojem, da bo vino izpolnjevalo predpisane pogoje iz Pravilnika.
 
Člane konzorcija bomo prepoznali po značilni steklenici in etiketi.
 
Sedež konzorcija je na Trgu svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica.
 
Članstvo v konzorciju je odprto in prostovoljno. V konzorcij lahko na osnovi pisne pristopne izjave pristopijo novi člani.
 
Koordinator konzorcija je RIC Slovenska Bistrica.
 
Vabljeni k skupni zgodbi.
Več
05.08.2013
24.07.2013
logoti
Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.