logo

Jem drugače, jem domače

Projekt je namenjen dvigu ozaveščenosti in prepoznavanju pomembnosti lokalne samooskrbe, v njem pa sodeluje pet Lokalnih akcijskih skupin: TOTI LAS (nosilec operacije), LAS Lastovica, LAS Bogastvo podeželja,  LAS Dobro za nas in LAS Obsotelje in Kozjansko.

Projekt, ki se bo izvajal v obdobju od januarja do decembra 2018, je bil uspešen na 2. javnem razpisu za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja LAS Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v okviru pristopa CLLD in pridobil 85% sofinanciranje.

Skupna vrednost projekta je 74.637 €.

Cilji projekta

  1. povečati osveščenost otrok in njihovih staršev glede pomena lokalno pridelane hrane,
  2. povečati usposobljenost ponudnikov za uspešnejši nastop na trgu,
  3. povečati prepoznavnost lokalnih ponudnikov in njihove ponudbe,
  4. dvig zavesti ter spreminjanje nakupovalnih navad lokalnega prebivalstva.

Aktivnosti projekta

V okviru projekta bomo sodelovali z vrtci in šolami, kjer bomo na delavnicah in predavanjih osveščali otroke in njihove starše o pomenu lokalno pridelane hrane.

Iz območja vsakega LAS-a bo k sodelovanju povabljenih 10 ponudnikov, ki bodo aktivno vključeni v različne izobraževalne module. Ob tem bodo imeli ponudniki priložnost izmenjati znanja in izkušnje in se tudi povezati na različnih dogodkih in srečanjih. Oblikovali bomo e-katalog, kjer se bodo predstavili ponudniki iz posameznih LAS-ov, s svojo ponudbo. 

Več
22.02.2019
20.02.2019
20.02.2019
13.02.2019
Ric © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.