logo

Javni razpis za sofinanciranje spodbud delodajalcem za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom

Spodbude delodajalcem za izvajanje praktičnega usposabljanja za dijake in študente.
Rok za oddajo vlog: 16. 2. 2018 do 23:59 ure

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je 19. januarja 2018 v Uradnem listu RS objavil razpis za sofinanciranje spodbud delodajalcem za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom za dijake srednjih poklicnih in študente višjih strokovnih šolki so v letu 2016/2017 opravljali zaključni letnik. Skupno je razpisanih 3,9 milijona evrov.

Namen razpisa je zagotovitev boljše usklajenosti in povezanosti sistema poklicnega izobraževanja s potrebami trga dela preko mehanizma spodbud delodajalcem za zagotavljanje učnih mest za dijake srednjega poklicnega izobraževanja in študente višjega strokovnega izobraževanja.

Na razpis se kot soprijavitelja prijavita tako delodajalec kot šola. Vlogo na razpis pa odda šola, v kateri je bil dijak ali študent vpisan v zaključni letnik v šolskem oziroma študijskem letu 2016/2017.

Višina sofinanciranja

Za dijaka v triletnem srednjem poklicnem izobraževanju: med 490 in 1250 evrov, oziroma v sorazmernem deležu glede na število tednov po predvidenem učnem programu, pod pogojem, da je delodajalec izvedel vsaj tri tedne praktičnega usposabljanja po učni pogodbi.

Za študenta v višjem strokovnem izobraževanju: med 750 in 1250 evrov, oziroma v sorazmernem deležu glede na število tednov po programu, če je posamezni delodajalec izvedel vsaj osem tednov praktičnega izobraževanja po pogodbi o praktičnem izobraževanju.

Obdobje upravičenih stroškov in izdatkov

Obdobje upravičenosti stroškov je od 1. 1. 2014 do 30. 9. 2017.
Obdobje upravičenosti izdatkov je od 1. 1. 2014 do 31. 7. 2018.


Več o pogojih in načinu prijave najdete tukaj.

Več
02.09.2022
11.08.2022
05.08.2022
12.07.2022
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.