logo Stran je v izdelavi!

Javni poziv za sodelovanje v projektu JEM DRUGAČE, JEM DOMAČE!

LAS DOBRO ZA NAS OBJAVLJA JAVNI POZIV lokalnim pridelovalcem in predelovalcem kmetijskih pridelkov/izdelkov za sodelovanje v projektu “JEM DRUGAČE, JEM DOMAČE!”

Slovenija se še vedno sooča z nizko stopnjo prehranske samooskrbe in ne izkorišča svojih potencialov na področju potrošnje kmetijsko-živilskih proizvodov lokalnega izvora. Da bi doprinesli k spremembam ter dvigu ozaveščenosti in prepoznavnosti, smo se lokalne akcijske skupine iz dveh regij povezale v projektu sodelovanja med LAS-i »Jem drugače, jem domače!«: TOTI LAS (nosilec operacije), LAS Lastovica, LAS Bogastvo podeželja, LAS Dobro za nas ter LAS Obsotelje in Kozjansko.

O javnem pozivu

LAS Dobro za nas vabi k prijavi na poziv vse lokalne ponudnike/pridelovalce lokalnih pridelkov in izdelkov z območja občin, vključenih v LAS Dobro za nas: občina Makole, občina Poljčane, občina Rače – Fram in občina Slovenska Bistrica.

Vabljeni ste tako tisti, ki se s pridelavo oz. predelavo lokalnih pridelkov in izdelkov ukvarjate že dlje časa, kot tisti, ki ste šele za začetku udejstvovanja na tem področju.

K sodelovanju vabimo 10 pridelovalcev/ponudnikov, ki želijo poglobiti svoje znanje s področje promocije, trženja in prodaje lastnih produktov ter svoje predstavitve na trgu. Pridelovalci bodo aktivno vključeni v oba izmed naslednjih izobraževalnih modulov:

  • TRŽENJE, PRODAJA in PROMOCIJA in
  • OBLIKOVANJE ZGODBE.

Izobraževanji (izobraževalna modula) zajemata predvsem individualno svetovanje ponudnikom, s čimer se bodo predavatelji lahko poglobljeno posvetili vsakemu ponudniku posebej. To bo prispevalo k pripravi konkretnega akcijskega načrta za posameznega ponudnika. Ob tem bodo imeli ponudniki priložnost izmenjati znanja in izkušnje ter se povezati na različnih dogodkih in srečanjih, ki bodo organizirana na območju dveh regij oz. območju vseh petih vključenih LAS.

Udeležba na omenjenih modulih je brezplačna, saj so sofinancirani s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in ter LAS Dobro za nas.

V primeru, da bo prejetih več kot 10 prijav, bo pri izbiri upoštevan vrstni red prispelih prijav (do zapolnitve prostih mest).

Kaj bodo vključeni ponudniki prejeli oz. dosegli z vključitvijo v izobraževalne module:

  1. Predlogi za nove tržne poti in izboljšane prodajne veščine ponudnika. Izdelan načrt promocije za vsakega ponudnika.
  2. Oblikovana individualna zgodbe ponudnika, ki mu bo omogočala večjo prepoznavnost in posledično lažje pozicioniranje na trgu.
  3. Možnost udeležbe na vsaj 5 dogodkih v okviru projekta, ki bodo zanje organizirani na območju vseh vključenih LAS.
  4. Dostop do informacij, nasvetov in primerov dobrih praks ter posledično izboljšano delovanje ponudnikov. Ponudniki bodo vključeni v e-katalog ponudnikov, ki bo javno objavljen ob zaključku projekta. Prav tako bodo lahko sodelovali pri promocijskih aktivnostih v okviru projekta.
  5. Potrdilo u udeležbi na usposabljanju.

Upravičeni prijavitelji so lokalni pridelovalci in predelovalci kmetijskih pridelkov/izdelkov, ki že imajo oblikovano ponudbo za trg oz. jo šele oblikujejo, imajo registrirano dejavnost in prihajajo z območja LAS Dobro za nas.

Do kdaj se lahko prijavim?

Javni poziv bo odprt do 5. marca 2018 (upoštevane bodo prijave, prispele do vključno 6. marca 2018).

Zainteresirani ponudniki morajo za sodelovanje izpolniti Prijavnico, ki jo najdete v prilogi. Oddate jo osebno ali pošljete po pošti na naslov: LAS Dobro za nas, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Skeniran obrazec z vsemi podpisi lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov: las@ric-sb.si.

Končni izbor ponudnikov bo izveden predvidoma do 12. 3. 2018. Izbrani ponudniki bodo nato po e-pošti obveščeni o končnem urniku izvedbe usposabljanj (predvidoma bodo zaključena do konca meseca maja 2018).

Več o projektu »Jem drugače, jem domače!« najdete na povezavi: http://www.lasdobrozanas.si/aktualno.

Za dodatne informacije lahko pokličete go. Mirjano Predikaka na tel. št. 02 620 22 70 ali g. Tomaža Repnika na 02 620 22 73 oziroma pišete na las@ric-sb.si.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Prijavnico v wordu najdete tukaj: Prijavnica Jem drugace, jem domace.
Podrobnejši opis modulov najdete tukaj: Opis modulov LAS Dobro za nas.


Vir: spletna stran Las Dobro za nas

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.