logo Stran je v izdelavi!

Izbrali smo spominke Žive coprnije

Na javni natečaj za izbor spominka »Žive coprnije«, ki je potekal v okviru čezmejnega projekta »Živa coprnija – aktivno ohranjanje bajeslovnega izročila Pohorja in Istre«, je prispelo 12 različnih in izvirnih predlogov za spominek, za katere vsem avtorjem iskreno čestitamo.

Izbrani so bili 4 predlogi za spominek, in sicer:

- »Vodovnikova zajemalka«, ki ga je na natečaj prijavil CDUO, Rokodelska zadruga, z.b.o. Slovenska Bistrica,

- »Prstan kačje gnezdo«, ki ga je na natečaj prijavila Vesna Plavec iz Slovenske Bistrice,

- »Bajeslovna bitja s Pohorja«, ki ga je na natečaj prijavila Natalija Sinkovič iz Slovenske Bistrice

- in »Darilo rojenice«, ki ga je na natečaj prijavila Srednja šola Slovenska Bistrica.

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.