logo

Iran, poslovni izziv za drzne – še vedno se da poslovati z Iranom

19. 4. 2019, Štajerska gospodarska zbornica, ulica talcev 24, 2000 Maribor

Štajerska gospodarska zbornica v Mariboru ponovno pripravlja seminar  »Iran, poslovni izziv za drzne – še vedno se da poslovati z Iranom«, in sicer v sodelovanju z vsebinskim partnerjem, mariborskim podjetjem Proming skupina. Udeleženci posveta se bodo seznanili z vsemi izzivi in pastmi, ki jih slovenskemu gospodarstvu ponuja 80-milijonski iranski trg.

PREDSTAVLJENE BODO NASLEDNJE TEME:

  1. Ko iz mirnega vsakdana odpotuješ v državo, kjer nič ne razumeš, ne poznaš nikogar, kjer je vse drugače kot doma a ti se moraš znajti in opraviti nalogo zaradi katere si bil poslan tja.
  2. O Iranu, državi, ki se razlikuje od drugih držav, ki se razlikuje od arabskih sosedov, po kulturi naroda, po specifiki poslovanja, karakterju itd.
  3. Ali je Iran trg za Slovenska podjetja ?
  4. Kako začeti, da bi na kraju prišli na ta trg, da bi tam ostali in da nebi kršili mednarodnih sankcij in dogovorov.
  5. Katere panoge so iskane in zaželjene za poslovanje v Iranu?
  6. Način na katerega se lotiti poslovne sodelave z Iranskimi partnerji.
  7. Kako urejati plačilni promet? A se da vzpostaviti plačilni promet?
  8. Kaj zajemajo sankcije ZDA in kako to vpliva na podjetja v Sloveniji in povezano s tem kako se organizirati, da bo vse v redu?
  9. Ekonomska situacija v Iranu v dani situaciji, kupna moč, inflacija, tečajna politika, carinska politika, davki, transport v Iran….
  10. Ali je sploh možno danes poslovati z Iranom in kako, s kom?

Dogodek je za vse udeležence brezplačen, obvezna  je predhodna prijava.

Več o dokodku ...

Več
03.06.2020
22.05.2020
20.03.2020
17.03.2020
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.