logo Stran je v izdelavi!

INSPIRACIJA - Revitalizacija mest industrijske dediščine za preboj kulturnega turizma v Trbovljah, Slovenski Bistrici, Labinu in na Reki

Interreg Slovenija - Hrvaška

V projektu 'Inspiracija' sodeluje 7 partnerjev iz Slovenije in Hrvaške, in sicer: Občina Trbovlje kot vodilni partner ter partnerji Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Labin Art Express XXI (Hrvaška), Reška razvojna agencija Porin d.o.o., Urbanex d.o.o. (Hrvaška), Naj Tura d.o.o. in Turistična skupnost mest Labin.

Cilj projekta je revitalizirati propadajoče industrijske dele sodelujočih mest, ki bodo z oživitvijo edinstvene industrijske dediščine postala privlačnejša tako za prebivalce kot za obiskovalce. Skupno zgodovino območja bomo na osrednjih območjih dediščine predstavili preko privlačne interpretacije v sodobnih informacijskih centrih. Vsebine bomo ponudili obiskovalcem s celovitim proizvodom trajnostnega kulturnega turizma INSPIRACIJA, ki bo povezal 4 revitalizirana območja dediščine pod skupno blagovno znamko in vzpostavil: skupno čezmejno krožno turo od žag in mlinov Pohorja preko rudnikov Trbovelj in Labina do reškega pristanišča; celovite programe za različne ciljne skupine; ter edinstvena doživetja industrijske kulture: pobeg iz rudnika/tovarne, skupni festival in bienale industrijske dediščine.

Skupni čezmejni pristop je inovativen, ker bomo lokalno znanje povezali in nadgradili z vrhunsko stroko, kar bo omogočilo prezentacijo in doživljanje industrijske dediščine na trajnosten način na osnovi lokalnih virov. Lokalni turistični ponudniki in podjetniki bodo okrepili svoja znanja in se čezmejno povezali v edinstven kulturno-turistični proizvod. Prebojen bo tudi skupen nastop na mednarodnem trgu, ki bo temeljil na interaktivnih medijih, vključenosti obiskovalca, in digitalni prezentaciji. 

V sklopu projekta smo v Slovenski Bistrici odprli prvo Sobo pobega (Escape room). Zasnoval jo je Enigmarium Escape room, Občina Slovenska Bistrica pa je pomagala pri ureditvi notranjosti. Več o Sobi pobega najdete na: https://slovenskabistrica.escape-room.si/

Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg V-A Slovenija - Hrvaška.

    

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.