logo Stran je v izdelavi!

RIC Slovenska Bistrica sodeluje v projektu sodelovanja med LAS-i z naslovom: »Vzpostavitev modela trženja lokalne ponudbe – Incoming agencija«.
 
V projektu, ki bo potekal od 1.7.2021 do 20.2.2024, in ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, sodelujejo naslednji partnerji:
  • LAS Ovtar Slovenskih goric - Razvojna agencija Slovenske gorice d.o.o. (kot vodilni partner),
  • LAS Prlekija,
  • LAS Bogastvo podeželja,
  • LAS Lastovica
  • TOTI LAS,
  • LAS Ceahlau (Romunija) in
  • LAS Dobro za nas.
Razlogi za operacijo:
 
Širše območje Štajerske je z vidika turizma slabo prepoznano in promovirano, skozi različne projekte pa so bili oblikovani številni turistični produkti, ki v praksi ne zaživijo. Zaradi želje ponudnikov po trženju njih samih in obstoječih turističnih produktov bomo vzpostavili model trženja turističnih produktov – Incoming agencijo.
 
Cilj operacije je vzpostavitev nove incoming agencije, ki se bo ukvarjala izključno s trženjem ponudbe obravnavanega območja. Nova incoming agencija bo v svoji pravno formalni obliki imela status socialnega podjetja oziroma bo delovala po konceptih socialnega podjetja, z namenom osveščanja deležnikov o družbeno odgovornem delovanju.
 
Opis operacije:
 
V začetni fazi bomo analizirali obstoječo ponudbo na terenu in animirali različne deležnike (ponudnike, zavode za turizem, lastnike objektov kulturne in naravne dediščine, relevantne javne zavode, druge zainteresirane deležnike) ter jih povabili k sodelovanju. Pomemben del operacije bo določitev standardov za sodelovanje, kjer bomo dali poudarek tudi aktivnostim za starostnike, varovanju okolja, ohranjanju narave, uporabi lokalnih produktov, lokalni samooskrbi in ozaveščanju o lastni identiteti območja. Večina partnerjev že pozna svoje območje in ga ocenjuje kot primerno za vključitev in povezovanje.
 
S pomočjo zunanjih sodelavcev bomo analizirali obstoječe integralne turistične produkte (ITP) in razvili nove, pri čemer bomo vključili ponudnike in zainteresirane deležnike k oblikovanju ponudbe za trženje. Deležnike bomo seznanili s sodobnimi trendi s področja turizma, usposobili vodnike, predstavili sisteme dobre prakse ter skupaj določili top-produkte, na katerih bomo gradili prepoznavnost. Za promocijo bomo oblikovali prodajno spletno stran, pripravili tiskovine in optimizirali digitalno informiranje.
 
Ideja je, da bi obstoječi model trženja bil oblikovan kot socialno podjetje (zadruga), s čemer se lahko doseže primerjalna prednost pri namenskih razpisih po preteku projekta, hkrati pa se zagotovi, da bodo presežki prihodkov nad stroški namenjeni nadaljnjemu razvoju modela. Po preteku projekta se bo ustanovljeno podjetje financiralo samo in/ali s pomočjo zainteresiranih podjetnikov.
 
K sodelovanju smo povabili tudi partnerja iz Romunije, ki izhaja iz podobnega okolja kot sodelujoči LAS-i in s katerim bomo izmenjali izkušnje oz. dobre prakse.
 
Operacija se sofinancira s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, iz naslova Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, ukrepa M19 - Podpora za lokalni razvoj v okviru pobude LEADER (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost), podukrepa M19.3 - Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.
 
 
Več
03.01.2024
22.12.2023
07.12.2023
05.12.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.