logo

 

 

 

 

Revitalizacija historičnih mestnih središč skozi stičišča inovacij in podjetništva (HUB-IN)

Projekt HUB-IN si prizadeva spodbujati podjetništvo in inovacije na območju historičnih središč mest in hkrati ohranjati edinstveno identiteto mest, njihove kulturne, naravne in družbene vrednote. Kot ključno gonilo sprememb in revitalizacije tako predvideva inovacije in podjetništvo. 

Projekt bo izveden v dveh fazah. V prvi fazi se bodo v osmih partnerskih mestih vzpostavile stičišča inovacij in podjetništva. V drugi fazi se bo oblikovala globalna mreža mest (sledilcev in podpornikov), na podlagi pridobljenih rezultatov in orodij.

Osem pilotnih mest bo preizkusilo nove oblike sodelovanja in soustvarjanja, s potencialom trajnostne urbane regeneracije mestnih jeder, v treh tematskih sklopih:  

  1. Kulturna in kreativna industrija
  2. Novi življenjski slogi
  3. Izkoriščanje obstoječih naravnih in družbenih virov v lokalnem okolju

​Cilji projekta HUB-IN zajemajo vzpostavitev ekosistema medsebojno povezanih stičišč, ki bodo pripomogla k revitalizaciji mestnih središč v osmih partnerskih mestih, ustvarjanje vrednosti, spodbujanje socialnih inovacij in trajnostnega podjetništva, nadgradnjo pridobljenih rezultatov in oblikovanje globalne mreže mestnih stičišč za inovacije in podjetništvo ter vzpostavitev spletnega stičišča mest.

Namen projekta je obrniti trend praznjenja in propadanja zgodovinske dediščine mestnih središč, ustvarjanje novih trajnostnih priložnosti za lokalna podjetja, omogočiti razvoj novih kreativnih veščin in novih delovnih mest. 

Več
15.02.2021
28.01.2021
25.01.2021
19.01.2021
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.