logo Stran je v izdelavi!

European Regions developing European Citizenship

 

V letu 2015 smo pričeli z izvajanjem projekta European Regions developing European Citizenship, s katerim je RIC skupaj v letu 2014 kandidiral za sredstva programa »Evropa za državljane – Sklop 2: Demokratično delovanje in državljanska udeležba«, skupaj s še 14 partnerji iz 11 držav - vodilni partner je Lodzkie Region s Poljske). Projekt je bil potrjen konec leta 2014, izvaja pa se v letih 2015 in 2016.

Projektni partnerji delijo splošni interes glede poznavanja EU in promocije politike Evropske unije v svojih državah. Glavni cilj vseh partnerjev je razvoj tematskega in dolgotrajnega sodelovanja med lokalnimi in regionalnimi oblastmi EU ter organizacijami civilne družbe, ki si prizadevajo za razvoj regionalne razsežnosti evropskega državljanstva.

To pomeni predvsem zagotavljanje ustrezne komunikacije med državljani in organizacijami EU, posredovanje informacij o Uniji, njenih ciljih, programih in priložnostmi za financiranje v regijah in mestih, izgradnjo sinergij z uporabo različnih sredstev EU ter spodbujanje državljanov, da razpravljajo o evropskih zadevah. Na ta način se državljanom lahko približa in bolj pojasni evropska politika, s tem pa tudi poveže z vsakdanjim življenjem.

Glavni cilji projekta so prikazati, na kakšen način je evropsko državljanstvo podprto v različnih regijah EU, promovirati in olajšati uporabo programov, ki podpirajo evropsko državljanstvo ter poiskati sinergije med različnimi programi, kot so Horizon 2020, Kreativna Evropa in Erasmus+. V sklopu projekta bo tudi omogočena izmenjava dobrih praks v povezavi z evropskim državljanstvom. Prav tako bo poudarek na medsebojnem dialogu, s čimer se bo ojačala civilna udeležba in prispevalo k povečanju vpliva programa Evropa za državljane.

Projektne aktivnosti se bodo izvajale v več državah (Poljska, Italija, Belgija), eno izmed projektnih aktivnosti – mednarodno konferenco na temo volilnih pravice v EU na različnih nivojih pa je v aprilu 2016 gostila tudi Slovenska Bistrica.

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.