logo

ENSURE - European Network for Cohesion and Solidarity in Rural Areas

RIC Slovenska Bistrica kot vodilni partner je skupaj s 13 partnerji iz 13 evropskih držav pripravil projekt ENSURE - »European Network for the Cohesion and Solidarity in Rural areas« ali v slovenskam prevodu »Evropska mreža za kohezijo in solidarnost na podeželju«. Poleg RIC-a projektno partnerstvo sestavljajo partnerji iz Grčije, Italije, Madžarske, Češke, Hrvaške, Romunije, Srbije, Latvije, Bolgarije, Španije, Črne Gore in Poljske.

Projekt se bo izvajal med julijem 2017 in julijem 2019 in je zastavljen s ciljem večanja zavedanja o tem, da so lokalni in evropski kreatorji javnih politik tisti, ki ustvarjajo iniciative in umeščajo potrebe lokalnega podeželskega prebivalstva v širši evropski politični kontekst. Izhajajoč iz dejstva, da je v tem času podpora evropskim politikam na najnižji ravni, je potreben razmislek, kako se soočati z evroskepticizmom na podeželskih območjih ter katera so potencialna orodja za rešitev tega problema.

V okviru projektnih aktivnosti bo organiziranih 6 večjih mednarodnih dogodkov, od katerih bo eden izmed njih – mednarodna konferenca – potekal tudi v Slovenski Bistrici, predvidoma spomladi 2019. Razprave bodo potekale o aktualnih temah, kot npr. kateri so praktični primeri uspešnih zakonodaj in kje so zakonodajne ovire na področju spodbujanja lokalne samooskrbe.

Povezave:

​Objave:

​Uradna brošura projekta:
 

Več
22.07.2019
22.07.2019
15.07.2019
01.07.2019
Ric © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.