logo Stran je v izdelavi!

Dobra obiskanost 3. Podjetniškega dne v Slovenski Bistrici


RIC Slovenska Bistrica je v sodelovanju s podjetjem Obzorje d.o.o., Območno obrtno-podjetniško zbornico Slovenska Bistrica in Štajersko gospodarsko zbornico organiziral brezplačen podjetniški dan, ki je potekal v ponedeljek 5. decembra 2016 že tretjič zapored. Udeleženci dogodka (mikro, malim in srednje velika podjetja ter podjetniki) so se seznanili z aktualnimi spremembami s področja zakonodaje in predpisov, predstavitvijo javnega razpisa za razvoj podeželja in drugimi podjetniškimi temami ter imeli možnost izmenjave podjetniških izkušenj in navezovanja poslovnih stikov.

Direktorici, mag. Monika Kirbiš Rojs (RIC Slovenska Bistrica) in mag. Jožica Planinšec Deržek (Obzorje d.o.o.) ter vodja Urada za delo Slovenska Bistrica Marjeta Kovač so uvodoma predstavile dejavnost svojih organizacij in izrekle dobrodošlico številnim udeležencem dogodka.

V prvem delu dogodka smo gostili nekdanjega generalnega direktorja Davčne uprave Republike Slovenije in zelo dobrega poznavalca davkov, mag. Ivana Simiča iz podjetja Skupina Simič & partnerji d.o.o.. Spregovoril je o spremembah zakona o davčnem postopku in pasteh pri poslovanju z gotovino, opozoril pa na možnost osebnega davčnega pregleda ter napovedane avtomatske izmenjave podatkov med državami o odprtih računih in naložbah v tujini, ki jih imajo fizične osebe in pravni subjekti v tujini.

V drugem delu so sledila aktualna predavanja o spremembah zakona o dohodnini (Mateja Črnčec, Obzorje d.o.o.), 1. javnem pozivu LAS DOBRO ZA NAS na podlagi katerega je možno pridobiti nepovratna sredstva za razvoj podeželja (Tomaž Repnik, RIC Slovenska Bistrica), DDV-ju in nepremičninah ter spremembah zakona o davku od dohodka pravnih oseb-zvišanje obdavčitev, davčna osnova, olajšave, normiranci, priprava na zaključni račun (mag. Jožica Planinšec Deržek, Obzorje d.o.o.), pravnih možnostih v zvezi z neplačniki (odvetnica Dušanka Murko iz odvetniške pisarne odvetnika Klemna Vogrinca), novostih opravljanja dela v Avstriji v letu 2017 (Ksenija Dimec, Obzorje d.o.o.)  in o tem kaj je PR-piar in zakaj ga potrebujemo (Vera Kozmik Vodušek, DIALOGCO d.o.o.).

Kot primer dobre prakse iz lokalnega okolja je direktorica Vida Sodin Črešnar predstavila družinsko podjetje Hotel Leonardo d.o.o. iz Slovenske Bistrice, ki deluje na področju gostinstva in hotelirstva. Z njene perspektive so udeleženci dogodka lahko izvedeli kako je biti podjetnik, kako pomembno je sodelovanje družinskih članov in zaposlenih, biti v koraku s časom in se posvečati novim izzivom, ki jih podjetniški trg zahteva dolgoročen uspeh.

Ob zaključku dogodka so udeleženci razpravljali o predstavljenih in drugih podjetniških temah, izmenjevali podjetniške izkušnje in navezovali poslovne stike.

Dogodek je bil financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Evropskega sklada za regionalni razvoj in SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.