logo Stran je v izdelavi!

Compose

 

 

 

Občina Slovenska Bistrica je pridruženi partner v projektu, pri katerem je glavni cilj zagotavljanje daljinskega ogrevanja na lesno biomaso. Gre za pilotni projekt za učinkovito rabo energije.

Projekt je bil za sofinanciranje, s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, potrjen v okviru programa Interreg MED, v njem pa sodeluje 25 partnerskih organizacij iz desetih držav. Projekt se osredotoča na lokalne potenciale za izkoriščanje obnovljivih virov energije, njihov razvoj in promocijo zelene energije. Cilj projekta je zmanjšanje emisije CO2 z uporabo obnovljivih virov energije. Specifični cilj se nanaša na razvoj in spodbujanje poslovnega modela novih tehnologij na področju obnovljivih virov energije, s posebnim poudarkom na zmanjšanju emisij v ozračje in zmanjšanju globalnega segrevanja, v verigi lokalnih skupnosti v treh sredozemski regijah ter čim večji uporabi lokalnih virov in razpoložljivih naravnih resursov.

V vsaki od desetih držav, ki sodelujejo v projektu (Španija, Portugalska, Francija, Italija, Slovenija, Hrvaška, Črna gora, Grčija, Albanija in BiH), bo v okviru izvajanja projekta potekal po en večdnevni dogodek oz. delovni sestanek.

Več o programu Interreg MED najdete tukaj.

Več o samem projektu Compose najdete tukaj.

 

 

Več
03.01.2024
22.12.2023
07.12.2023
05.12.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.