logo Stran je v izdelavi!

Brezplačna računalniška aplikacija JAZ SEM MALI PODJETNIK

Preizkusite brezplačno računalniško aplikacijo

 »JAZ SEM MALI PODJETNIK - interaktivna simulacija turbulentnega podjetniškega okolja«, ki omogoča simulacijo podjetniških aktivnosti skozi igro. 

Aplikacija je nastala v okviru projekta "MALA ŠOLA PODJETNIKOV SI-HR", katerega partner je RIC Slovenska Bistrica.

Igralcu aplikacije so podani izhodiščni podatki na trgu (kot predpostavke) za poslovni dogodek, opravljanje storitve ali proizvodnje (količina inputov, stanje na trgu – koeficient elastičnosti,…). Na osnovi teh podatkov se igralec sam odločil, kako bo razporedil posamezne inpute. Aplikacija pa mu glede na njegovo porabo finančnih sredstev oziroma razporeditev inputov in glede na začetne podatke na trgu izračuna poslovni rezultat za določeno obdobje.

Začetni podatki se izbirajo po random funkciji, tako da vsaka ponovitev igre predstavljala novo poslovno situacijo.

Tako se vsak igralec uči:
-    kako pomembne so poslovne odločitve pri vsaki poslovni aktivnosti
-    kako turbolentno je poslovno okolje
-    kako majhna meja je med dobičkom in izgubo
-    kako majhne spremembe pri razporeditvi inputov lahko bistveno vplivajo na poslovni izid pri določenih izhodiščnih podatkih in podobno.

 

Več
22.09.2023
15.09.2023
07.09.2023
31.08.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.