logo Stran je v izdelavi!

6. mednarodno srečanje partnerjev projekta ENSURE


5–7 junij 2019, Slovenska Bistrica


                                                   


 

Projekt ENSURE "Evropska mreža za kohezijo in solidarnost na podeželju" organizira 6. mednarodno srečanje projektnih partnerjev na temo

 Vrednotenje projektnih aktivnosti in vzpostavitev NVO ENSURE

Projekt “European Network for the Cohesion and Solidarity in Rural Areas - ENSURE”, ki se je pričel izvajati leta 2017, se izteka. Na vrsti je še zadnji projektni dogodek, 6. partnersko srečanje z naslovom “Evaluation and setting up the ENSURE Network NGO”, ki bo potekalo med 5. In 7. junijem v Slovenski Bistrici.

Na trodnevnem dogodku, ki se ga udeležujejo predstavniki iz 13 evropskih držav, se bomo še zadnjič posvetili vprašanjem, ki predstavljajo rdečo nit celotnega projekta: Kako podrobneje spoznati in čim širšemu krogu prebivalstva približati Evropsko unijo ter kako lažje razumeti vprašanja in izzive, ki se v današnjem času pojavljajo v Evropi. V projektu smo se posebej posvetili vprašanju, kako Evropo in Evropsko unijo približati podeželju oz. s kakšnimi izzivi se sooča evropsko podeželje? Na ta vprašanja bomo iskali odgovore tudi na tokratnem partnerskem srečanju.

Predstavniki partnerskih organizacij se bomo v prvem dnevu srečanja spomnili vseh partnerskih dogodkov, ki so se v okviru projekta že zvrstili, opravljen bo pregled poudarkov in tem, katerim smo se posvetili na preteklih projektnih srečanjih. Ker si partnerji želimo tudi nadaljnjega projektnega sodelovanja, se bomo posvetili tudi vprašanju, kako ohraniti ENSURE mrežo tudi v prihodnje.

Glavni dogodek drugega dne bo mednarodna konferenca z naslovom “Izzivi EU in razvoj podeželja po letu 2020”. Tam se bomo podrobneje spoznali s projektom Pametne vasi, se posvetili perspektivam skupne kmetijske politike po letu 2020, na okrogli mizi pa s strokovnjaki iskali izzive s kateimi se sooča EU (evroskepticizem, dileme o skupni evropski prihodnosti), vseskozi pa bomo iskali tudi paralele med željenim in dejanskim razvojem podeželja v Sloveniji in po Evropi.

Po dogodku bomo projektnim partnerjem podrobneje predstavili Bistriški grad, jih popeljali po Slovenski Bistrici ter jim predstavili del kulturne,  lončarske in rokodelske tradicije območja.

Tretji dan pa bo namenjen še zadnji skupni projektni aktivnosti – Evropsko unijo bomo podrobneje predstavili dijakom Srednje šole Slovenska Bistrica ter jih spodbudili, da tudi oni predstavijo svoje poglede in komentarje, kako naj bi Evropa izgledala v prihodnje.

Spremljajte nas na facebook.com/ensurenetwork, kjer izveste več o dogodku in celotnem projektu!

Projekt se izvaja v okviru programa Evropa za državljane, ki ga financira Evropska unija.

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.