logo Stran je v izdelavi!

10. obletnica WIPO GREEN platforme

WIPO obeležuje 10. obletnico WIPO GREEN platforme, ki podpira globalna prizadevanja za reševanje podnebnih sprememb s povezovanjem ponudnikov in iskalcev okolju prijaznih tehnologij. Mreža združuje že več kot 150 organizacij iz 45 držav na šestih celinah. Ponuja eno največjih platform za zelene tehnologije s skoraj 130.000 vnosi. Platforma je bila predstavljena in prepoznana kot prelomna digitalna rešitev za naslavljanje podnebnih sprememb in doseganje trajnostnih ciljev med SDG vrhom na sedežu Združenih narodov septembra 2023 (več: https://www3.wipo.int/wipogreen/en/news/2023/news_0017.html).

Ob tej priložnosti WIPO organizira serijo dogodkov, ki bodo potekali v hibridnem formatu.

Prvi dan bo potekal simpozij z naslovom “Accelerating the Imperative: Green Technology Deployment”, ki ga je možno spremljati tudi preko spleta. 

Namen dogodka je pogovor o pospeševanju uvedbe zelenih tehnologij. Obravnaval bo obstoječe tehnološke rešitve za podnebne spremembe in preučil načine za povezavo med razpoložljivimi tehnologijami in njihovo lokacijo. Dogodek si prizadeva zbrati ideje za širitev WIPO GREEN in povezati raznolike skupine deležnikov, vključno z inovatorji, multinacionalkami, vladami in strokovnjaki s področja financ.

Dodatne informacije ter prijave so na voljo na: https://www.wipo.int/meetings/en/details.jsp?meeting_id=80088.

Več o WIPO GREEN lahko preberete na: https://www3.wipo.int/wipogreen/en/ . V kolikor bi podjetje želelo svojo ponudbo ali povpraševanje vključiti v to podatkovno bazo, na tej povezavi najdejo tudi nadaljnje nasvete in navodila.

WIPO je  novembra 2022 na konferenci COP27 predstavil tudi svojo novo vodilno publikacijo Green Technology Book, ki predstavlja izbrane primere preizkušenih, pionirskih in obetavnih tehnologij iz določenih področji, da s primeri rešitev še dodatno spodbudi k ukrepanju. Publikacija je povezana z brezplačno javno podatkovno zbirko WIPO GREEN, v kateri si lahko uporabniki ustvarijo profil in delijo svoje podnebne rešitve in potrebe. Prihodnja izdaja bo osredotočena na tehnologije za blažitev podnebnih sprememb, ki bo predstavljena na konferenci COP28.

Več
28.11.2023
24.11.2023
22.11.2023
15.11.2023
RIC © , Vse pravice pridržane | 8000plus d.o.o.
NE soglašam Soglašam

Soglasje za obveščanje

»Z vpisom svojega e-naslova in s klikom na gumb »Pošlji« dajem prostovoljno in izrecno privolitev, da lahko Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica moje spodaj vpisane osebne podatke zbira in obdeluje ter jih uporablja za komunikacijo z mano in me po elektronski pošti, telefonu ali pisno obvešča v zvezi z aktualnimi dogodki ter ponudbo storitev, ki jih izvaja.«

Ta privolitev je dana za čas do preklica. Svojo odločitev o privolitvi lahko kadarkoli prekličete, tako da kliknete povezavo za odjavo v nogi elektronskega sporočila, ki ga prejmete z naše strani, ali pa nas kontaktirate na info@ric-sb.si. S podano zahtevo po odjavi s seznama za obveščanje bo vaš osebni podatek izbrisan iz predmetnih zbirk podatkov. Ravno tako imate pravico vpogleda in posredovanja informacije, katere vaše osebne podatke Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica hrani v zbirki podatkov, do spremembe ali dopolnitve osebnih podatkov. V tem primeru nas kontaktirate na info@ric-sb.si ter izrazite svojo zahtevo po vpogledu. Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali skladno z zakonskimi določbami, strokovno in odgovorno.

»Z vpisom svojega e-naslova naslova in s klikom na gumb »Pošlji« izrecno potrjujem, da sem seznanjen(-a) z vsebino privolitve ter s pravicami do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa mojih osebnih podatkov ter s pravico do vložitve pritožbe.« Upravljavec osebnih podatkov je Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica, Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica. Za vse informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki se lahko obrnete na info@ric-sb.si. Vaše podatke bomo obravnavali diskretno. Več informacij glede zakonskih določil varstva osebnih podatkov najdete na spletni strani ric-sb.si.