logo

Mednarodna konferenca Podjetništvo in EU

»Entrepreneurship and Union – EU citizens as entrepreneurs on the common market«

Predstavniki RIC Slovenska Bistrica smo se udeležili mednarodnega dogodka z naslovom "Podjetništvo in EU - evropski državljani kot podjetniki na skupnem trgu. Dogodek je potekal med 29. junijem in 1. julijem 2016 na Poljskem, od koder prihaja tudi Lodzkie Region, vodilni partner projekta European regions developing European citizenship. V okviru omenjenega projekta smo meseca aprila v Slovenski Bistrici gostili tudi mednarodno konferenco na temo volilnih pravic.

Trodnevni dogodek se je odvijal na več prizoriščih, rdeča nit vsega dogajanja pa je bilo podjetništvo od lokalnega do globalnega nivoja. Prvi dan smo se tako podrobneje spoznali z mestom Piotrkow Trybunalski, ki ne le na Poljskem, ampak tudi širše slovi po pivovarstvu, katerega v zadnjem obdobju razvijajo še posebej intenzivno, temu primeren pa je tudi njihov podjetniški prodor ne le na lokalni, temveč tudi na mednarodni trg.

Ključni dogodek je bila mednarodna konferenca na temo podjetništva v EU, ki se je 30. 6. odvijala v mestu Lodz, domačem mestu Lodzkie Region. Na konferenci se nismo seznanili le s poljskimi razmerami in prognozami na področju podjetništva, temveč smo se podrobneje seznanili tudi z razmerami drugje po Evropi.

Tretji dan dogodka pa je bil posvečen predvsem ogledom dobrih podjetniških praks v mestu Lask, ki na Poljskem velja za "mesto vrtnic". Z gojenjem slednjih se namreč ukvarja več podjetnikov - največje med njimi smo si imeli priložnost spoznati tudi sami. Ob tem so v mestu ponosni tudi na lesnopredelovalno industrijo - zgolj kot zanimivost velja namigniti, da v kolikor si lastite stol, ki ste ga kupili v Ikei, je ta bil najverjetneje proizveden ravno v tovarni, katero so nam ravno tako predstavili in razkazali.

Več o samem projektu je objavljeno na FB profilu https://www.facebook.com/ERDECproject .

Ker pa slike povedo več kot 1000 besed, vas vabimo tudi k ogledu albuma, v katerem so zbrani utrinki z omenjenega dogodka: https://www.facebook.com/ERDECproject/photos/?tab=album&album_id=1229472897064756.

Vabljeni k ogledu!

Več
25.04.2018
24.04.2018
20.04.2018
16.04.2018
e-novice
Ric © 2013, Vse pravice pridržane | 8000plus | Izmenjava povezav