logo

Oskrbimo LAS
 

Projekt "Oskrbimo LAS - dobro za nas"

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica ter Občina Slovenska Bistrica, kot partner v projektu, sta na 5. Javni poziv Zadruge LAS Dobro za nas, uspešno prijavila projekt z naslovom: »Oskrbimo LAS - dobro za nas«. Projekt je finančno podprla lokalno akcijska skupina Zadruga LAS DOBRO ZA NAS, z.b.o. in se sofinancira z EU sredstvi programa LEADER. V mesecu aprilu 2012 smo pričeli z izvajanjem aktivnosti 1. faze projekta.
 
Namen projekta Oskrbimo LAS - dobro za nas je povečati prisotnost lokalno pridelane hrane v prehrani naših otrok (doma in v vzgojno izobraževalnih javnih zavodih), starejših ljudi (doma za starejše občane) in v prehrani vseh nas. Ob tem želimo tudi stimulirati proizvodnjo in prodajo lokalno pridelane hrane na naših kmetijah, povečati prepoznavnost našega podeželja ter dolgoročno vplivati na zdravje vseh nas.
 
V okviru projekta se bo vzpostavil sistem, ki bo kupcem zagotovil kakovostna in sveža živila ter proizvajalcem odkup, primeren dohodek, med obojima pa vzpostavil medsebojno zaupanje. Hkrati pa bo projekt odločilno izhodišče za prihodnje usmeritve in ukrepe spodbujanja razvoja podeželja v okviru posamezne lokalne skupnosti, saj bo jasno nakazal kateri so tisti pridelki, ki v lokalnem okolju primanjkujejo in jih je nujno potrebno razviti.
 
Skladno s projektom je vzpostavljena nova spletna trgovina za prodajo pridelkov iz podeželja, bistriško tržnico pa bomo vzpostavili na novi lokaciji v centru mesta ter jo posodobili s 5 novimi stojnicami.
 
Vse zainteresirane lokalne pridelovalce še vedno vljudno vabimo k sodelovanju pri projektu, prebivalstvu pa želimo, da bi se v kar največji meri prehranjevali lokalno, torej zdravo.
Več
08.11.2017
30.10.2017
28.09.2017
26.09.2017
e-novice
Ric © 2013, Vse pravice pridržane | 8000plus | Izmenjava povezav