logo

Javni natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za leto 2018

Vse, ki aktivno spodbujate podjetništvo v Sloveniji vabimo, da svojo dobro prakso in svoje uspehe delite z nami in z ostalimi članicami EU. Vabimo vas k sodelovanju pri izboru za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva 2018.

Evropska komisija, Generalni direktorat za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednje velika podjetja ter Javna agencija SPIRIT Slovenija vas vabita, da predstavite svoj podjetniški doprinos lokalnemu, regionalnemu ali nacionalnemu gospodarstvu.

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva, za katere je dala pobudo Evropska komisija, se podeljujejo kot priznanje in odlikovanje izjemnih pobud za podporo podjetništvu. Nagrade, ki so bile predstavljene leta 2005, niso le natečaj, ampak so namenjene tudi krepitvi podjetniške zavesti, dejavnosti podjetniške politike in njenega uresničevanja ter nagrajevanju uspeha.

Natečaj »Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva« je namenjen vsem lokalnim, regionalnim in nacionalnim institucijam in entitetam v EU in v pridruženih državah v okviru Programa za konkurenčnost in inovacije (CIP), Islandiji, Norveški, Srbiji in Turčiji, ki spodbujajo podjetništvo in mala podjetja na nacionalnem, regionalnem ali lokalnem nivoju. Od leta 2006 se je prijavilo že več kot 2.800 projektov, ki so skupaj spodbudili ustanovitev več tisoč novih podjetij.

Prijavijo se lahko nacionalne institucije in organizacije, kraji, mesta, regije in skupnosti ter javno-zasebna partnerstva med javnimi organi, kot tudi podjetniki, nosilci izobraževalnih programov in podjetja.

Za nagrade se lahko potegujejo tudi javno-zasebna partnerstva med javnimi institucijami in zasebnim sektorjem, katerega namen je zagotavljati financiranje, vzpostavljanje, prenova, vodenje ali vzdrževanje infrastrukture kot pomoč pri ustanavljanju, rasti in razvoju podjetij.

Obstaja šest kategorij:

  1. ​Spodbujanje podjetniškega duha.
  2. ​Naložbe v podjetniška znanja.
  3. Izboljšanje poslovnega okolja.
  4. Spodbujanje internacionalizacije poslovanja.
  5. Podpiranje razvoja okolju prijaznih trgov in učinkovitega gospodarjenja z viri.
  6. Odgovorno in odprto podjetništvo.

​Rok za prijavo je 8. junij 2018.

Več o tem si lahko preberete na spletni strani SPIRIT Slovenija.

Več
25.04.2018
24.04.2018
20.04.2018
16.04.2018
e-novice
Ric © 2013, Vse pravice pridržane | 8000plus | Izmenjava povezav