logo

Dobra obiskanost 3. Podjetniškega dne v Slovenski Bistrici


RIC Slovenska Bistrica je v sodelovanju s podjetjem Obzorje d.o.o., Območno obrtno-podjetniško zbornico Slovenska Bistrica in Štajersko gospodarsko zbornico organiziral brezplačen podjetniški dan, ki je potekal v ponedeljek 5. decembra 2016 že tretjič zapored. Udeleženci dogodka (mikro, malim in srednje velika podjetja ter podjetniki) so se seznanili z aktualnimi spremembami s področja zakonodaje in predpisov, predstavitvijo javnega razpisa za razvoj podeželja in drugimi podjetniškimi temami ter imeli možnost izmenjave podjetniških izkušenj in navezovanja poslovnih stikov.

Direktorici, mag. Monika Kirbiš Rojs (RIC Slovenska Bistrica) in mag. Jožica Planinšec Deržek (Obzorje d.o.o.) ter vodja Urada za delo Slovenska Bistrica Marjeta Kovač so uvodoma predstavile dejavnost svojih organizacij in izrekle dobrodošlico številnim udeležencem dogodka.

V prvem delu dogodka smo gostili nekdanjega generalnega direktorja Davčne uprave Republike Slovenije in zelo dobrega poznavalca davkov, mag. Ivana Simiča iz podjetja Skupina Simič & partnerji d.o.o.. Spregovoril je o spremembah zakona o davčnem postopku in pasteh pri poslovanju z gotovino, opozoril pa na možnost osebnega davčnega pregleda ter napovedane avtomatske izmenjave podatkov med državami o odprtih računih in naložbah v tujini, ki jih imajo fizične osebe in pravni subjekti v tujini.

V drugem delu so sledila aktualna predavanja o spremembah zakona o dohodnini (Mateja Črnčec, Obzorje d.o.o.), 1. javnem pozivu LAS DOBRO ZA NAS na podlagi katerega je možno pridobiti nepovratna sredstva za razvoj podeželja (Tomaž Repnik, RIC Slovenska Bistrica), DDV-ju in nepremičninah ter spremembah zakona o davku od dohodka pravnih oseb-zvišanje obdavčitev, davčna osnova, olajšave, normiranci, priprava na zaključni račun (mag. Jožica Planinšec Deržek, Obzorje d.o.o.), pravnih možnostih v zvezi z neplačniki (odvetnica Dušanka Murko iz odvetniške pisarne odvetnika Klemna Vogrinca), novostih opravljanja dela v Avstriji v letu 2017 (Ksenija Dimec, Obzorje d.o.o.)  in o tem kaj je PR-piar in zakaj ga potrebujemo (Vera Kozmik Vodušek, DIALOGCO d.o.o.).

Kot primer dobre prakse iz lokalnega okolja je direktorica Vida Sodin Črešnar predstavila družinsko podjetje Hotel Leonardo d.o.o. iz Slovenske Bistrice, ki deluje na področju gostinstva in hotelirstva. Z njene perspektive so udeleženci dogodka lahko izvedeli kako je biti podjetnik, kako pomembno je sodelovanje družinskih članov in zaposlenih, biti v koraku s časom in se posvečati novim izzivom, ki jih podjetniški trg zahteva dolgoročen uspeh.

Ob zaključku dogodka so udeleženci razpravljali o predstavljenih in drugih podjetniških temah, izmenjevali podjetniške izkušnje in navezovali poslovne stike.

Dogodek je bil financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Evropskega sklada za regionalni razvoj in SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Več
24.04.2018
20.04.2018
16.04.2018
16.04.2018
e-novice
Ric © 2013, Vse pravice pridržane | 8000plus | Izmenjava povezav